|

Mecburen Feghouli

Cezalar ve sakatlıklarla boğuşan G.Saray’da, 3-0 kazanılan Kayserispor maçında cezalı Rodrigues’in yerine oynayan Feghouli, performansıyla göze girdi. Teknik heyet, Cezayirli oyuncuyu yeni transfer olarak nitelerken, Feghouli, Konya ve Beşiktaş maçlarında da 11’de olacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 04:35 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Feghouli, performansıyla göze girdi
Feghouli, performansıyla göze girdi

Cezalar ve sakatlıklarla boğuşan Galatasaray’da taraftarlar ve camia bu durumun takımı olumsuz etkileyeceğinden endişe ederken ligdeki son maç olan Kayserispor karşılaşmasının 3-0 kazanılması yüreklere su serpti. Uzun süre forma şansı bulamayan Sofiane Feghouli’nin bu maçta sergilediği performans da yüzleri güldürdü. Kayseri deplasmanına tam 7 eksikle giden sarı-kırmızılılarda Cezayirli oyuncunun, karşılaşma öncesi Florya’da teknik heyetl özel bir görüşme gerçekleştirdiği ve “Sizden son bir şans istiyorum. Bu maçta bana güvenin. Elimden geleni yapmak istiyorum” dediği öğrenildi. Teknik ekip de oyuncusunun bu tavrı karşısında memnuniyet duyarken, 29 yaşındaki futbolcu ilk 11’de sahaya çıktı. Cezalı olan Garry Rodrigues’in yerine Kayseri’de 11’e giren Feghouli ilk golü hazırlayan isim olurken, oyun içinde hem Belhanda’yı rahatlattı hem de Onyekuru’yu olumlu etkiledi. Rodrigues’in boşluğunu dolduran Cezayirli yıldızı, teknik heyetin özel olarak kutladığı ifade edildi. Feghouli’nin, Rodrigues’in cezalı olduğu Konyaspor ve Beşiktaş maçlarında da ilk 11’de yer alması bekleniyor.

SUUDİ ARABİSTAN’A GİTMEMİŞTİ

Yaz transfer dörneminde Suudi Arabistan’dan teklif alan Feghouli, “Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım” diyerek ayrılmadı. Transferde sorun çıkaran Cezayirli futbolcu, idmanlarda da isteksiz görününce kesik yemişti. Rodrigues’e güvenen teknik heyet ise bu oyuncunun performansıyla hayal kırıklığına uğrarken Feghouli, Kayseri’de bulduğu şansı iyi değerlendirdi. Geçen sezon 7 gol ve 10 asistle sarı-kırmızılı takıma önemli katkı veren Cezayirli yıldıza teknik heyetin ‘yeni transfer’ gözüyle baktığı belirtildi. Bu sezon Galatasaray formasıyla 11 resmi maça çıkan Feghouli, toplam 246 dakika süre aldı. 3 maça ilk 11’de çıkan Cezayirli oyuncu, 5 maçta oyuna sonradan girerken, 3 karşılaşmada ise kenara alınan isim oldu. Rodrigues’in cezasının bitince takıma geri dönmesinin ardından bu bölgede bir forma rekabetinin yaşanmasının beklendiği belirtilirken, teknik heyetin bu durumdan memnun olduğu da ifade edildi.


Guidetti’den G.Saray’a övgü

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’ta yarın Konya’da Türkiye ile karşılaşacak İsveç Milli Takımı’nın oyuncularından John Guidetti, Galatasaray’ın kaliteli futbolculara sahip çok büyük bir kulüp olduğunu söyledi. İspanya ekibi Alaves’in golcü futbolcusu Guidetti, Galatasaray’dan Johan Elmander aracılığıyla transfer teklifi alıp almadığına yönelik soruya “Galatasaray müthiş taraftarı olan, kaliteli oyuncuları bünyesinde barındıran, çok büyük ve harika bir kulüp. Elmander ise müthiş ve becerikli bir oyuncuydu. Onun futboluna çok saygı duyanlardan biriydim. Ben transfer işi ile uğraşmıyorum. Bu işe menajerim bakıyor. Elmander, benimle hiç iletişime geçmedi. Menajerimle görüşmüş olabilir” ifadelerini kullandı. Konya’da Türkiye ile çok önemli bir maça çıkacaklarını aktaran 26 yaşındaki futbolcu, “Her iki ülke için de inanılmaz önemli bir maç. Elimizden geleni yaparak kazanmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Cengiz 3. kez PFDK’lık oldu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bir kez daha PFDK’ya sevk edildi. Fenerbahçe derbisi sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle daha önce 2 kez PFDK’ya sevk edilen Başkan Cengiz, önceki gün Galatasaray Divan Kurulu’nda yaptığı açıklamalar ve öncesinde yaptığı yazılı açıklama nedeniyle yeniden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na gönderildi. TFF, internet sitesinden yapılan açıklamada, “Galatasaray’ın 14.11.2018’de internet sitesinden yapılan ‘sportmenliğe aykırı açıklamalar’ nedeniyle, Başkan Mustafa Cengiz’in ise 14.11.2018‘de resmi internet sitesinden yapılan ve 14.11.2018 tarihinde Galatasaray Divan Kurulu toplantısında yaptığı ‘sportmenliğe aykırı açıklamaları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

#Galatasaray
#Feghouli
5 yıl önce