|

Mehmet Demirkol: Alan Galatasaray'ı üst seviyeye çıkarabilir

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Ankaragücü maçını değerlendirdi. Demirkol, sarı kırmızılıları bir üst seviyeye çıkartacak oyuncuyla ilgili de bilgi verdi.

Yeni Şafak
13:41 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 15:11 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Alan Carvalho, Galatasaray'ın forvet transferi adayları arasında birinci sırada bulunuyor.
Alan Carvalho, Galatasaray'ın forvet transferi adayları arasında birinci sırada bulunuyor.

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet programında Galatasaray ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demirkol, sarı kırmızılılardaki Younes Belhanda gerçeğine dikkat çekerken yapılması düşünülen transferle ilgili de konuştu.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar;
  • "Ankaragücü, Galatasaray’ı zorlamadı. Beşiktaş’ta Mirin’i nasıl beğendiysem, Galatasaray’da da Marcao’da bir sorun göremedim. Galatasaray’daki yeni fiziksel çalışmalar, iyi oldukları yönleri daha da iyiye götüren çalışmalar. Galatasaray set oyunundan ziyade baskı oyunu oynamaya çalışıyor. Ankaragücü maçında da bunu iyi yaptılar. Her bir oyuncu için övgü dolu sözler söyleyebiliriz. Onyekuru da belli ki çok iyi olacak."
"Belhanda'ya da hak vermek lazım"
  • "Galatasaray oyunu ileriye yıkıyorsa Belhanda da hareketli ve iyi. Başakşehir maçında mesela böyle olur mu bilemem. Belhanda’ya da hak vermek lazım. Bir set oyunu kuramıyor Galatasaray. Set oyunu kuramıyorsun, kim kuracak? Bu konuda eleştiriler olabilir. Ankaragücü karşısında oynanan oyunda Belhanda’yı beğendim. Hatta ekstraları da var."
"Alan bir üst seviyeye taşıyabilir"
  • "Galatasaray'ın transfer döneminde Alan'ın üzerinde durmasının sebebi oyuncunun sarı kırmızılıların oyun sistemine en uygun isim olarak görülmesi. Çok iyi analiz edildiği söylendi. Eğer doğruysa, bekledikleri gibi olursa Galatasaray'ı bir üst seviyeye çıkarabilir."


#Galatasaray
#Alan
#Mehmet Demirkol
5 yıl önce