|

Mehmet Topal'a büyük onur

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'na Renkli Eko Dopler ve Ultrasonografi cihazı bağışlayan Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ve eşi Seda Topal'a, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı tarafından onursal üyelik belgesi verildi.

Yeni Şafak
10:51 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:57 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, cihazın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne teslimi dolayısıyla Dekan Prof. Dr. Özgür Enver ve Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli ev sahipliğinde bir tören düzenlendi.



Topal'a, İstanbul Üniversitesi'nin tarihi kapısından yapılmış özel bir plaket takdim eden Prof. Dr. Özgün Enver, şunları söyledi:


"Bu ve benzeri bağışlar, öğrencilerimizin üst düzeyde bilgi ve beceri sahibi olmasına, hekimliğin evrensel değerlerini taşıyan doktorlar yetiştirmemize, sağlık sorunlarına en ileri düzeyde çözümler üretmemize, ulusal ve uluslararası bilgi birikimine katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar yapmamıza destek olacaktır. Sayın Topal'ın yaptığı bağış sayesinde acil servisimizdeki hastalarımızın tanı ve tedavisi daha hızlı planlanabilecek. Bağış, uzmanlık öğrencilerinin eğitimine ve gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra ülkemizin gelişmesine değer katarak, üniversitelerin yeni projelerini gerçekleştirebilmesi ve dünya tıp camiasındaki etkinliğini artırabilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Bilime ve insana karşı duyarsız kalmayan Sayın Topal, bundan sonraki bağışlara da örnek olacaktır."



'Desteklerimizi sürdüreceğiz
'

Mehmet Topal, binlerce hasta vatandaşın daha iyi şartlarda hizmet alabilmesine katkı sağlamayı ve doktorların işini bir nebze de olsun kolaylaştırmayı amaçladığını belirterek, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Türkiye'nin her yerinden gelen hastaların şifa bulduğu ve saygın hekimlerin yetiştirildiği önemli bir bilim yuvası. Bu nedenle herkesin gücünün yettiğince katkıda bulunmasını değerli buluyorum. Biz aile olarak bundan böyle de elimizden geldiğince desteklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.



Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, Mehmet Topal ve eşi Selda Topal'a Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı tarafından verilen onursal üyelik belgesini takdim etti.



Törenin ardından hastaları ziyaret eden Mehmet Topal, acil servis çalışanları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.



#mehmet topal
#Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
#onursal üyelik
8 yıl önce