|

"Mehmet Uslu Beşiktaş'a yakışır"

Beşiktaş'ın gündemindeki sol bek Mehmet Uslu'yu, hocası Kartalspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak değerlendirdi. Altıparmak, "Bana göre Mehmet Uslu, Süper Lig'de her takımda oynayacak kapasitede. Buna üç büyükler de dahil. Uslu, Beşiktaş'a yakışır." dedi.

.
00:00 - 23/04/2013 Salı
Güncelleme: 12:26 - 23/04/2013 Salı
Yeni Şafak
"Mehmet Uslu Beşiktaş'a yakışır"
"Mehmet Uslu Beşiktaş'a yakışır"

Beşiktaş'ın gündemindeki sol bek Mehmet Uslu'yu, hocası Kartalspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak

için değerlendirdi.

Sadece Beşiktaş'ın değil yıllardır Türk futbolunun en büyük ihtiyaçlarından biri sol bek. Kartalspor'un 25 yaşındaki sol beki Mehmet Uslu, attığı dokuz gol ve yaptığı asistlerle her hafta gündemde. İstanbul ekibinin kaptanı için Beşiktaş'ın devreye girdiği iddia ediliyor. Kartalspor'da bir şahlanışı gerçekleştiren teknik direktör Mehmet Altıparmak, Beşiktaş'ın ilgilendiği Mehmet Uslu ile ilgili Serhat Ramay'ın sorularını yanıtladı.

Kartalspor'a geldiniz ve çok kısa bir sürede neredeyse takımın kimliğini değiştirdiğiniz. Bu Kartalspor ile ikinci buluşmanız. Daha önce bu kulüpte şampiyonluk yaşadınız. Şu anda büyük bir maceranın içindesiniz. Kartalspor ligde kalmak istiyor ve takım üç haftada inanılmaz bir değişim geçirdi.

Kartalspor benim için çok özel anlamı olan bir kulüp. Taraftarıyla da özel bir gönül bağım var. Kartalspor'a geldiğimizde altı maçımız vardı. Buna, kazanmamız gereken 18 puan olarak bakıyorduk. Futbolcularımla bunları oturduk, konuştuk. Bu altı maçtan ikisi dışarıdaydı. Özellikle içerde oynayacağımız dört maçtan 12 puan almalıyız diye bir hedef belirledik. Bu bizi ligde tutabilir diye düşünüyoruz. Ancak meseleye elde edilen puanların dışında da bakmak gerekir. Çünkü çok kısa sürede Kartalspor, oynadığı futbolla da taraftarını memnun etmeye başladı. Büyük gelişim kaydetti. İçerdeki iki maçı kazandık. Dışarda Kayseri Erciyesspor'a nasıl kaybettiğimizi herkes biliyor. Bizim için lig yeni başlıyor. Bu bakış bizim için çok önemli.

Bu hafta Adanaspor ile oynayacağız. Bize göre bu, sezon başından beri oynayacağımız en önemli müsabaka. Belki de ligde kalmayı tescilleyeceğimiz bir maç. Futbolcularımla, taraftarımızla, yönetimimizle bu maça hazırlanacağız. İnşallah yolumuza devam edeceğiz.

Takımın kaptanı, sol bek Mehmet Uslu attığı iki golle yine sahanın yıldızıydı. Beşiktaş'ın, 25 yaşındaki başarılı oyuncuyu izlediği konuşulyor. Mehmet Uslu için neler söyleyebilirsiniz?

Mehmet Uslu, benim şu anda bu liglerde gördüğüm en iyi sol bek. Beşiktaş'ın gözü kapalı alabileceği yetenekte bir futbolcu. Mehmet Uslu futbolculuğuyla da karakteriyle de son derece düzgün bir takım lideri. Neden bu zamana kadar üst fark edilmemiş bunu izah etmek mümkün değil. Futbol zekası, sahadaki liderliği çok üst düzeyde. Mehmet Uslu kalitesinde bir sol bek, Süper Lig'de belki bir belki iki takımda var. Mehmet liderliğiyle de çok önemli işler başarıyor. Bana göre Süper Lig'de her takımda oynayacak kapasitede. Buna üç büyükler de dahil. Uslu, Beşiktaş'a yakışır.

Attığı dokuz gol, üstlendiği sorumlulukla doğrudan ilgili. Mehmet hem gole çok yakın hem de gol attırmaya çok yakın. Bu oyun zekasıyla, yapısıyla alakalı bir şey. Attığı ikinci golü geçen hafta biz çalışmıştık. Aynısını İlhan ile idmanda yapmışlardı. Bu hazırlığın maça yansımasına ayrıca sevindim. Önemli olan, Kartalsphor'un ligde kalması. Bütün bu güzellikler, Kartalsor ligde kaldığında daha bir anlam kazanacak.

11 yıl önce