|

Meira G.Saray'da

Almanya'nın Stutgart takımında oynayan yıldız futbolcu ile 2011 yılına kadar protokol imzalandı. G.Saray Fernando Meira'ya yılda 3 milyon euro kulübüne ise 6 milyon euro ödeyecek.

00:00 - 20/07/2008 Pazar
Güncelleme: 01:19 - 20/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
Meira G.Saray'da
Meira G.Saray'da

Song'un ayrılmasından sonra savunma bloğunu takviye etmek isteyen sarı-kırmızılılar uzun arayışlarını Almanya'da sonuçlandırdı. G.Saray Alman Birinci Ligi Bundeslia takımlarından Stutgart'ta oynayan Fernando Meira ile 2011 yılına kadar protokol imzaladı. 30 yaşında ve 1.90 boyunda olan Portekizli defans oyuncuna yılda 3 milyon euro ödeneceği öğrenildi. Sarı-kırmızılılar Meira için kulübü Stutgart'a da 6 milyon euro bonservis bedeli verecek. Transfer bir kaç gün içinde netlik kazanacak.


RUSYA'YA GÖTÜRÜLMEDİ

Meira İnter Toto Kupası'nda Ramenskoje ile oynayacak olan Stutgart'ın kadrosuna alınmadı. G.Saray'la anlaşan Portekizli futbolcu takım arkadaşları ile birlikte Rusya'ya götürülmedi. Meira'nın transferinde Almanya'da Stutgart'tan takım arkadaşı olan Lincoln'ün aracılık yaptığı belirtildi. Portekizli futbolcu ile Brezilyalı yıldızın aynı menajerlik şirketi ile çalıştığı, sarı-kırmızılı yöneticilerin transfer görüşmelerini sürdürürken, Lincoln'den yardım aldığı belirtildi.


BİLD DOĞRULADI

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild de Meira'nın G.Saray'la görüştüğü haberine yer verdi. Gazetede yer alan haberde sarı-kırmızılıların Portekizli futbolcuya 3 milyon euro teklif ettiği, transferin bitmesinin an meselesi olduğu kaydedildi. G.Saray Başkanı Adnan Polat iki sürpriz transfer yapacaklarını ve bunları kısa süre içinde bitireceklerini açıklamıştı. Portekiz Milli Takımı'nda oynayan Meira'nın Polat'ın sözünü ettiği yıldızlardan biri olduğu belirtildi.


SKİBBE İSTEDİ

Meira'nın transferinin bir süredir gizbi bir biçimde yürütüldüğü, Portekizli futbolcunun alınması için Teknik Direktör Michael Skibbe'nin yönetime rapor verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Stutgart'ta başarılı bir sezon geçiren Meira, Bundesliga'nın en başarılı savunma oyuncuları arasında gösterildi. Meira 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasını giymişti.


16 yıl önce