|

Meira takımı kurtardı

Mali darboğaz, G.Saray yönetiminin direncini kırdı. Kadrodaki sakatlıklara ve kritik Hamburg maçına iki gün kalmasına karşın, Meira 6.5 milyon euroya aylardır kapıda bekleyen Zenit Kulübü'ne satıldı. Meira dün eşyalarını toplayıp Florya'dan ayrıldı. Portekizli futbolcu yarınki UEFA sınavında oynamayacak. Ancak Meira'dan gelen para alacaklarını tahsil edecek olan futbolculara doping etkisi yapacak.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 11/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:55 - 11/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Meira takımı kurtardı
Meira takımı kurtardı

Maddi kriz içine düşen Galatasaray yönetimi darboğazdan çıkma yolunu Fernando Meira'yı satmakta buldu. Mali Genel Kurul'da borçları ödemek için futbolcu satmak zorunda kalabileceklerini açıklayarak bu operasyonun sinyallerini veren Başkan Adnan Polat, Rus ekibi Zenit'in yöneticilerinin ısrarlı teklifine karşı koyamadı. İki kulübün yöneticileri arasında aylardır süren görüşmeler dün neticelendi. Meira'yı 5 milyon euro bedelle transfer eden sarı-kırmızılılar Rus yöneticilerle 6.5 milyon euro karşılığında el sıkıştı.


MEİRA VEDA EDİP GİTTİ

Tarafların anlaşmasından sonra Fernando Meira takımının dün sabah yaptığı antrenmana katılmadı. Arkadaşları çalışırken odasındaki eşyaları toplayan Portekizli futbolcu, antrenman sonrası herkesle tek tek vedalaştı. Özel eşyalarını bir kutu içine yerleştiren Meira daha sonra özel şoförünü göndererek kalanları da aldırttı. Portekizli futbolcu G.Saray'da çok güzel günler geçirdiğini belirtip, “Neticede ben profesyonel bir futbolcuyum. İki kulübün yöneticileri anlaştılar. Umarım G.Saray UEFA Kupası ve ligde başarılı olur. Kalbim hep onlarla birlikte olacak. Burada Çok güzel dostluklar kurdum. İstanbul'da geçirdiğim günleri unutamayacağım” diye konuştu.


'GÜLE GÜLE MEİRA'

Galatasaray Kulübü, transferin gerçekleştiğini internet sitesinden 'Güle güle Meira' başlıklı haberle duyurdu. Meira'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür edilen açıklamada, Portekizli oyuncunun bugün İtalya'da sağlık kontrolünden geçip yeni takımına katılacağı belirtildi. Meira'nın gidişi, Galatasaraylı futbolcuların mali açıdan kurtuluşu oldu. Sarı-kırmızılılar yarın UEFA Kupası 4. tur ilk maçında Hamburg sınavına Meira'dan yoksun çıkacak belki ama paraların ödeneceği haberi futbolcular üzerinde doping etkisi yapacak. Galatasaray, Zenit Kulübü'nden 6.5 milyon euroluk bonservis bedelinin 2.5 milyon eurosunu peşin alacak. Geri kalan 4 milyon euro ise 4 taksitte ödenecek.






15 yıl önce