|

Mesut Özil: Tüm zamanların en iyisi Ronaldo

Yeşil sahalara veda eden Mesut Özil, futbol hayatı boyunca 4 farklı ligde 6 takımda forma giydi. Özil, attığı goller ve yaptığı asistlerle dünya futbolunda adından sıklıkla söz ettirdi. 34 yaşında futbolu bırakan Mesut Özil, kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

14:42 - 24/03/2023 Cuma
Yeni Şafak
Futbolu bırakan Mesut Özil, antrenörlük yapmayacağını söyledi.
Futbolu bırakan Mesut Özil, antrenörlük yapmayacağını söyledi.

Kariyerinde Schalke04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir’de top koşturan yıldız futbolcu Mesut Özil, futbol yaşantısını sonlandırdığını açıklamıştı. Marca'ya açıklamalarda bulunan Özil, kariyerine yönelik itiraflarda bulundu. Mesut Özil'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:


"Takım arkadaşlarımı parlatmak hoşuma gidiyordu"

"Birçok gol ve asistim var. En zevklisi takım olarak kazanmaktı. Takım arkadaşlarımı parlatmak hoşuma gidiyordu. Sahada asla bencil olmadım. Bana daha çok şut çekmemi söyleyenler oluyordu ancak onları hiç anlayamadım."


"Başaramayacağımı söyleyenler vardı"

"Çocukluğumu hatırlıyorum. Bana asla başaramayacağımı, futbol oynamak için çok zayıf olduğumu söylediklerini hatırlıyorum. Ama ben dinlemedim ve kendime odaklandım. Schalke ile ilk profesyonel sözleşmemi imzaladığımda ve ilk Bundesliga maçıma çıktığımda, kendimi aya inmiş gibi hissettim. Daha sonra Real Madrid için oynamak ve Dünya Kupası'nı kazanmak gibi inanılmazdı. Kariyerimin en önemli anı elbette 2014 Dünya Kupası'nı kazanmaktı."


"Takımıma yardımcı olamıyordum"

"Uzunca düşündükten sonra bunun doğru olduğuna karar verdim. Kariyerim boyunca çok fazla sakatlık yaşamadım ve her zaman formdaydım ama son birkaç ay benim için çok ağır ve zor geçti. Artık sahada takımıma istediğim gibi yardımcı olamıyordum. Başakşehir yönetimiyle bunu konuştuk ve bu kararı aldım."


"Futbol içinde olma planım yok"

"Henüz planlamadım. Şimdilik burada, Türkiye'de aileme odaklanacağım. Hayatta aldığım en büyük iki hediye olan kızlarımın büyüdüğünü görmek en çok istediğim şey. Onlarla her saniyeden keyif alıyorum. Dürüst olmak gerekirse teknik direktör olmak veya futbol dünyasının içine girmek gibi bir planım yok. 17 yıldır bu işin içindeyim; çok da keyif aldım ancak biraz sakinlik istiyorum."


"Özellikle Afrika ve Güney Amerika'daki yardıma muhtaç insanlara bir şeyler verebilmekti"

"Goller, asistler, ve şampiyonluklar değil. En çok gurur duyduğum şey futbol dışında insanlara yardım edebilme imkanımın olmasıydı. Özellikle Afrika ve Güney Amerika'daki yardıma muhtaç insanlara bir şeyler verebilmekti ve buna devam edeceğim. Çocukken annemin bana öğrettiği buydu ve bununla gurur duyuyorum."


"En iyisi Ronaldo"

"Benim için tüm zamanların en iyi oyuncusu Cristiano Ronaldo. Onunla oynamak çok eğlenceliydi. Hiçbir pası kaçırmayıp hepsini gol yapan biriyle oynamak inanılmazdı."


"Schalke ve Fenerbahçe"

"Bunu kişisel olarak yanıtlamam gerekiyor. Almanya'da hep Schalke 04 taraftarı oldum, Türkiye'de ise Fenerbahçe'yi tuttum. Çocukken en sevdiğim iki kulüptü. İkisinde de oynamak büyük onurdu."


Mesut Özil, röportajda kısa sorulara ise şu şekilde yanıt verdi:
En iyi rakip:
Messi
En iyi koç:
Mourinho
En iyi stat
: Bernabeu, Emirates ve Saraçoğlu
En iyi lider:
Ramos
En iyi partner:
Ronaldo












#Mesut Özil
#Fenerbahçe
#Ronaldo
1 yıl önce