|

Mesut Özil yerli mi yoksa yabancı statüsünde mi sayılacak?

Fenerbahçe'nin Arsenal'dan kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız oyuncu Mesut Özil, İstanbul'a geldi. Yıldız oyuncunun Fenerbahçe'ye transferinin ardından akıllara, 'Mesut Özil yerli mi yoksa yabancı oyuncu statüsünde mi olacak' soruları geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayınladığı kural, bu konuya açıklık getiriyor.

Haber Merkezi
09:16 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 09:31 - 18/01/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Mesut Özil'i kadrosuna kattı.
Fenerbahçe, Mesut Özil'i kadrosuna kattı.

Fenerbahçe, Arsenal ile yollarını ayıran ve serbest oyuncu statüsüne geçen dünyaca ünlü yıldız oyuncu Mesut Özil ile 3.5 yıllık anlaşma sağladı. Yıldız oyuncuyu İstanbul'a getiren Fenerbahçe'de akıllara, Mesut Özil'in hangi statüde oynayacağı soruları geldi.

Mesut Özil yerli mi yabancı mı?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yayınladığı kural bu konuya açıklık getiriyor. Kurala göre, "A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur. Bu kuralın ilk olarak yürürlüğe girdiği 15 Haziran 2015 tarihinden önce başka ülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz. Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımının en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler."

  • TFF'de yer alan bu kurala göre Mesut Özil, 2015 yılından önce Türk pasaportuna sahip olduğu için Süper Lig'de Türk statüsünde forma giyme hakkına sahip.


Mesut Özil İstanbul'da

Fenerbahçe’nin prensipte anlaştığı Mesut Özil, İstanbul’a geldi. Beş günlük izolasyon sürecinin ardından düzenlenecek törenle kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan resmi imzayı atacak olan yıldız futbolcu, kulüp televizyonuna konuştu.

Mesut Özil: Ben her zaman Fenerbahçeliydim

Heyecanını dile getirerek sözlerine başlayan Mesut, “Ben her zaman Fenerbahçeliydim. Rüya sadece Fenerbahçe için değil, benim için de gerçekleşiyor. Çok heyecanlıyım formayı giymeye. Heyecandan ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah, Fenerbahçe taraftarından razı olsun. Her zaman beni destekliyorlar. İnşallah teşekkürlerimi sahada onlara sunabilirim” ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu: Mesut Özil, dünya futbolunun görmüş olduğu en büyük yıldızlardan birisi

32 yaşındaki futbolcuyu karşılamak için havaalanına gelen Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu ise, “Allah izin verirse hep beraber nice kupalar kazanacağımız seneler yaşarız. Mesut Özil, dünya futbolunun görmüş olduğu en büyük yıldızlardan birisi. İyi ve güçlü bir takımımız var. Mesut ile büyük kupalar kazanacağız inşallah” diye konuştu.

#Fenerbahçe
#Emre Belözoğlu
#Mesut Özil
#yerli ve yabancı oyuncu statüleri
3 yıl önce