|

Mesut Özil'den Almanlara 'ırkçılığa hayır' etiketiyle paylaşım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü için Almanya'da linç edilen Mesut Özil, kendilerine gösterilen tepkiler sonrasında 'Irkçılığa hayır' etiketiyle tweet attı.

Yeni Şafak
22:31 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mesut Özil
Mesut Özil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü için Almanya'da linç edilen Mesut Özil, kendilerine gösterilen tepkiler sonrasında 'Irkçılığa hayır' etiketiyle tweet attı.

Özil, 'Irkçılığa hayır' etiketiyle yaptığı paylaşımda "
Dünya Kupası'nda yeteri kadar iyi değildik. Bunu aşmak için zamana ihtiyacım var.
" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti sırasında Türk asıllı Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ı kabul etmişti. Erdoğan ile görüşen iki futbolcu Almanya'da adeta linç edilmişti.

Dünya Kupası'na favori olarak giden Almanya, bekleneni vermeyince grup maçlarından elenmiş, Almanlar yine faturayı Mesut Özil keserek tepki göstermişlerdi.

24 Haziran seçimlerinde HDP'ye açıktan destek veren Türkiye düşmanı Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Almanya'nın elenmesinin faturasını Mesut ve İlkay'a keserek "Almanya'nın elenmesinin nedeni Erdoğan'dır. Mesut ve İlkay ile fotoğraf çekildi ve bu durum milli takım oyuncularının moralini bozdu, bu yüzden iyi oynayamadılar" ifadelerini kullanmıştı.

#Mesut Özil
#Almanya
6 yıl önce