|

Mesut Özil'den Euro 2016 öncesi 'oruç' açıklaması

Almanya'nın Türk asıllı Müslüman futbolcusu Mesut Özil, Euro 2016 öncesi Alman basınına konuştu. Ramazan ayı hakkında açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu oruç tutup, tutamayacağı ile ilgili soruya cevap verdi.

Yeni Şafak
16:57 - 1/06/2016 Wednesday
Güncelleme: 17:14 - 1/06/2016 Wednesday
Yeni Şafak
Mesut Özil (Arsenal)
Mesut Özil (Arsenal)

Önceki günlerde Mekke'ye giden ve umre yapan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Alman basınından Express'e konuştu. Önümüzdeki hafta Ramazan Ayı'nın başlayacağını ifade eden Özil, oruç tutmasının turnuvaya denk gelmesi sebebiyle zor olduğunu açıkladı.



İşte Mesut'un açıklamaları;


  • Ramazan Ayı önümüzdeki hafta başlıyor. Ramazan Ayı'nın başlamasından 4 gün sonra da turnuva başlıyor. Biz takım olarak ciddi bir hazırlık döneminden geçeceğiz. Havaların çok sıcak olacağını düşünürsek turnuva içerisinde oruç tutmam imkansız olacaktır.

Hatırlanacağı üzere Mesut Özil, sezonun bitmesiyle birlikte kutsal toparakları ziyaret etmeye gitmişti. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen futbolcu bu hareketi ile birlikte Müslümanlar arasında takdir toplamıştı. Umreye giden başarılı futbolcu, Kabe'nin yanında çekilmiş bir fotoğrafını da sosyal medyada paylaşmıştı.

















#Mesut Özil
#Almanya
#Euro 2016
8 years ago