|

Mesut'u efsane isme benzetti

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'i Londra ekibinin efsane oyuncularından Dennis Bergkamp'a benzetti.

Yeni Şafak
18:51 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 17:18 - 29/12/2015 Salı
AA

Fransız teknik adam, Premier Lig'de dün oynanan maçta verdiği asist ve attığı golle takımının Bournemouth'u 2-0 yenerek averajla liderliğe yükselmesinde başrol oynayan Mesut Özil'e övgüler yağdırdı.



Wenger, 27 yaşındaki futbolcunun takımın odak noktası olduğunu belirterek, "Onun daha önce güzel maçlarını izledim. Fakat önemli olan şu; Mesutsadece yeteneği konusunda değil, kendisi ve takımı için her zaman çalışma isteği olduğu konusunda da herkesi inandırdı. Bournemouth karşısında asistine bir de gol ekledi, eksiksiz bir futbolcu" diye konuştu.



Kariyerinde bu kalitede çok futbolcuyla çalışmadığını ifade eden deneyimli teknik adam, "Futbolcularımı kıyaslamayı sevmem ama Mesut istisnai bir oyuncu" dedi.



'Berkamp ile kıyaslanabilir'

"Özil, Premier Lig'deki en iyi futbolcu mu?" sorusuna "Rakamlara ve asistlere bakın" yanıtını veren Wenger, "Bergkamp daha golcü, Mesut ise daha asist yapan bir futbolcuydu. Fakat şimdi Mesut da gol atmaya başladı. İkisi kıyaslanabilir" değerlendirmesinde bulundu.



Mesut Özil'in dikkat çekici bir tekniğe sahip olduğunu ve oyuncusunun pas zamanlamalarından keyif aldığını dile getiren Wenger, Premier Lig kariyerinde 170 maçta kalesinde gol görmeyerek rekor kıran Petr Cech ve Mesut Özil'in takıma "karizma" kattığını ifade etti.



Kariyerinde 1995-2006 yılları arasında Arsenal forması giyen Hollandalı futbolcu Dennis Bergkamp, 315 maçta 87 kez rakip fileleri havalandırmıştı. 2013 yılında 42 milyon sterline Real Madrid'den transfer edilen Mesut Özil ise bu sezon forma giydiği maçlarda 16 asist yaparken, 5 gol attı. Mesut Özil, 5 asist daha yapması halinde Thierry Henry'e ait bir sezonda 20 asist rekorunu kıracak.

#mesu özil
#denis berkamp
#arsene wenger
#arsenal
8 yıl önce