|

Mete Gazoz dünya şampiyonu

Dünya Okçuluk Şampiyonası finalinde Mete Gazoz Kanadalı rakibi Eric Peters'i mağlup eden milli sporcu Mete Gazoz, dünya şampiyonluğuna ulaştı.

17:04 - 6/08/2023 Pazar
Güncelleme: 04:41 - 7/08/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Mete Gazoz
Mete Gazoz

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Kanadalı rakibi Eric Peters'i yenerek şampiyon oldu.


Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonasının erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, yarı finalde karşılaştığı Brezilyalı Marcus D'Almeidayı 28-28, 29-29, 28-28, 27-28 ve 28-29 setler sonucu 6-3 mağlup ederek finale yükseldi. Mete Gazoz finalde Kanadalı Eric Peters ile karşı karşıya geldi.


Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası finalinde Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı.



Olimpiyat kotası elde etti

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Kanadalı Eric Peters'ı 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Mete Gazoz bu galibiyetinin ardından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kota kazandı.



''Gezegendeki en iyi okçuyum''


Mete Gazoz, şampiyonluk sonrası, "Çok iyi, çok güzel oldu. Berlin'i çok seviyorum, şu anda daha da çok seviyorum." dedi.


Milli sporcu sözlerine, "Anlamı çok büyük benim için. Dünkü takım kupası bence daha değerli bundan. Ben dün ağlamadım finallerim var diye, ağlamak da istemiyorum." diye devam etti.


Mete Gazoz son olarak, "Bu gezegendeki en iyi okçu bendim, bundan sonra da ben olacağım." sözlerini sarf etti.

#Mete Gazoz
#Dünya Okçuluk Şampiyonası
#Şampiyonluk
9 ay önce