|

Michael Owen'dan sürpriz karar!

İngiltere 1. Ligi (Premier League) takımlarından Stoke City'nin forveti Michael Owen, sezon sonunda aktif futbol kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Aa
00:00 - 19/03/2013 Salı
Güncelleme: 13:29 - 19/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Michael Owen'dan sürpriz karar!
Michael Owen'dan sürpriz karar!

İngiltere Milli Takımı ve Liverpool'un eski oyuncusu Michael Owen, internet sitesinden yaptığı açıklamada, sezon sonunda aktif futbolculuk serüvenine son vereceğini duyurdu.

Premier League ekiplerinden Stoke City'de top koşturan 33 yaşındaki Owen açıklamasında, 17 yaşında futbola adım attığı Liverpool, İspanya'nın Real Madrid ve ülkesinin Newcastle United, Manchester United ve Stoke City kulüplerinde top koşturarak, İngiltere formasını da 89 kez giydikten sonra ''kariyerine perde indirmek için doğru zaman olduğunu hissettiğini'' belirtti.

Owen, bulunduğu noktaya gelmesinde kendisine yardımcı olan eşi Louise, annesi ve babası, kardeşleri,çalıştığı teknik direktörler, antrenörler, takım arkadaşları, takım personeli ve taraftarlara da teşekkür etti.

İngiliz futbolcu Owen, 1996 yılında Liverpool'da başladığı futbol hayatına, 8 yıl boyunca Anfield'da devam etti. 8 yıla UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası, Federasyon (FA) Kupası, FA Community Shield (lig ve federasyon kupasını kazanan takımların karşılaştığı kupa), Lig Kupası sığdıran Owen, bu süre zarfında çıktığı 306 maçta 179 kez fileleri havalandırdı.

Liverpool'daki performansıyla İspanya La Liga takımlarından Real Madrid'in dikkatini çeken Owen, 2004'de yıllık 8 milyon sterlin karşılığında eflatun-beyazlı kulübün yolunu tuttu. Real Madrid'deki tek sezonunda 43 maçta 19 gol kaydeden Owen, yeniden ülkesine döndü.

Premier League'de Newcastle United ve Manchester United formalarını terleten Owen, son olarak 2013 sezonu başında geldiği Stoke City'de oynuyor.

-Milli takım kariyeri-

Owen, 15 yaş altı milli takımından başlayarak, tüm yaş gruplarında giydiği İngiltere Milli Takımı'nın A kademesine 1998 yılında 18 yaşındayken yükseldi. Owen, 89 kez giydiği A Milli Takım formasıyla 40 gole imza attı.

Owen'ın İngiltere Milli Takımı kariyerindeki rekorları ise şöyle:

-Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve elemelerinde en fazla gol atan oyuncu (26)

-Dünya Kupası Finalleri'nde forma giyen en genç oyuncu (15 Haziran 1998'de 18 yaş, 183 günlükken Tunus'a karşı)

-Dünya Kupası Finalleri'nde gol atan en genç oyuncu (22 Haziran 1998'de 18 yaş, 190 günlükken Romanya'ya karşı)


11 yıl önce