|

Miha Zajc Fenerbahçe'ye transfer oldu

Fenerbahçe Kulübü, İtalya Serie A ekiplerinden Empoli'nin orta saha oyuncusu Miha Zajc'ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Yeni Şafak
15:54 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:00 - 1/02/2019 Cuma
DHA
Miha Zajc, Empoli formasıyla bu sezon çıktığı 20 Serie A maçında 3 gol attı, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.
Miha Zajc, Empoli formasıyla bu sezon çıktığı 20 Serie A maçında 3 gol attı, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 24 yaşındaki Zajc ile 4,5 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi. Zajc transferi için Empoli'de kiralık olarak forma giyen Salih Uçan'ın haklarından vazgeçildiği de duyuruldu.

Açıklamada, "Kulübümüz, İtalya Serie A ekiplerinden Empoli takımında forma giyen merkez orta saha ve ofansif orta saha oyuncusu Miha Zajc'ı bonservisiyle birlikte kadromuza katmak üzere kulübüyle ve futbolcuyla anlaşmaya varmıştır. 24 yaşındaki Sloven oyuncu Miha Zajc, 4,5 sezon boyunca sarı-lacivertli forma ile mücadele edecek. Oyuncumuz Miha Zajc'a Fenerbahçe'ye hoş geldin diyor, çubuklu ile nice başarılar diliyoruz. Ayrıca, bu transfer kapsamında kulübümüz Salih Uçan üzerindeki haklarından vazgeçerek, Empoli ile Salih Uçan'ın anlaşmasına müsaade etmiştir." ifadeleri yer aldı.

Slovenyalı futbolcu kariyerine ülkesinin NK Interblock Ljubljana takımında başladı. Daha sonra sırasıyla NK Olimpija, ASK Bravo ve NK Celje takımlarında kiralık olarak forma giyen Zajc, 2016-2017 sezonunda İtalya ekibi Empoli’ye transfer oldu.

Empoli ile parladı

  • Empoli’ye transfer olduktan sonra performansıyla dikkat çeken başarılı futbolcu, mavi-beyazlı formayla 2016-2017 sezonundan bu yana oynadığı toplam 68 maçta 12 gol, 20 asistlik performans gösterdi. Zajc son olarak 3 gün önce İtalya Serie A’da oynanan Empoli-Genoa maçında 80 dakika forma giydi.

10 numarada daha verimli


  • Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Miha Zajc 10 numara pozisyonunda daha etkili performans sergiliyor. Bu sezon Empoli formasıyla 10 numara olarak görev aldığı 10 maçta 2 gol, 2 asist üreten 24 yaşındaki futbolcu, merkez orta saha olarak görev yaptığı müsabakalarda skora etki edemedi. Zajc kariyeri boyunca oynadığı 212 maçta 35 gol ve 35 asistlik performans gösterdi.
#Miha Zajc
#Fenerbahçe
5 yıl önce