|

MİLAT MİLAN

Milan maçından önceki karmaşa, sonrasında yeniden doğuş olacak

.
00:00 - 4/03/2001 Pazar
Güncelleme: 14:38 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
MİLAT  MİLAN
MİLAT MİLAN

Galatasaray cephesinde hava birden bire değişti. Çabuk iyileşenler ve Lucescu'nun istirahat vermesine rağmen fazladan idman yapanlar var. Cimbom Çarşamba kazanırsa tabloda pembe hakim olacak.

Capone'den özveri

Dün yapılan çalışmada Galatasaray'ın havayı değiştirdiği gözlendi. İdmanın başında hastalığı ve sakatlığı açıkça belli olan Capone'yi yanına çağıran Lucescu, bir süre görüştü. Rumen hoca, oyuncusuna "Sen hastasın ve sakatsın. Eve gidip dinlen benim için daha iyi" diyerek idmanı bırakabileceğini belirtti. Ancak Capone bu teklifi kabul etmedi ve "Böyle önemli bir maç öncesinde idman kaçırmak istemiyorum. Çok zorlanırsam bırakırım" diyerek çalışmayı sürdürdü.

Sakatlar iyileşiyor

Rumen hoca, sakatlıktan yeni çıkan futbolculara özel idman yaptırdı. Sarı-kırmızılı futbolcular, dar alanda çift kale maçın ardından, kenarlardan yapılan ortalarla gol provası yaptı. Antrenmana, futbolculardan Ümit, Okan, Emre Belözoğlu, Arif, Hasan, Fatih, Bülent Korkmaz, Jardel, Capone, Mehmet ve Kerem katılırken, Ergün koşu yapmakla yetindi. Çift kale maçta oynayan Okan, Bülent Korkmaz ve Ümit, depar çalışması yapıp, gol idmanında yer almadılar.

Yoksa para için mi?

Sakatlığına rağmen Capone gibi çalışmayı aksatmayan ve yeni bir kamp krizine neden olmak istemeyen futbolcular için "maç seçiyorlar" yorumu da yapılmaya başlandı. Primi ve prestiji çok yüksek olan Milan maçında oynamak için ligde bahane edilen hafif sakatlıkların birden bire yok olması Florya kulislerinde konuşuluyor. Ancak dün akşam Lucescu, Milan maçının önemine dikkat çekerek takımdaki zedelenen yapıların tekrar onarıldığını söyleyerek bu tezi çürüttü.

Jardel'den gol şov

Cezası nedeniyle geçen hafta lig maçında yeralamayan ve bu boşlukta ülkesine giden Jardel, Milan maçına sıkı hazırlanıyor. Dünkü antrenmanda Jardel'in yapılan ortaların çoğunu gole çevirmesi, Rumen çalıştırıcıyı memnun etti. Capone'un da şut çalışmasına katılması, bu futbolcunun

Milan maçında "gizli golcü" görevini yapacağı yorumlarına neden oldu. Bu arada Hasan'ın, yapılan bir ortaya uygun pozisyonda kötü vurarak golü kaçırması üzerine Lucescu, "Samsun, Samsun" diyerek, bu futbolcuya Samsunspor maçında kaçırdığı golü hatırlattı.


23 yıl önce