|

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı Avrupa Ligi kariyerindeki ilk gollerini attı: Hat-trick yaptı

A Milli Takımımızın yıldızlarından Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı Sparta Prag deplasmanında Lille formasıyla hat-trick yapma başarısı gösterdi.

22:48 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 12:28 - 24/10/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Yusuf Yazıcı, Avrupa kupaları kariyerinde ilk golünü atma başarısı gösterdi.
Yusuf Yazıcı, Avrupa kupaları kariyerinde ilk golünü atma başarısı gösterdi.

Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı, Lille formasıyla çıktığı ilk Avrupa Ligi maçında 3 gol atma başarısı gösterdi.

Sparta Prag deplasmanında ilk yarının son dakikasında ceza sahası dışından muhteşem bir şut çıkartan Yazıcı, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 1-1'e gelen mücadelede kafa vuruşuyla yeniden takımını öne geçiren milli futbolcu son dakikalarda bir gol daha atarak hat-trick yapma başarısını gösterdi.

  • Yusuf Yazıcı geçtiğimiz sezon ciddi bir sakatlık yaşamış ve çapraz bağ ameliyatı geçirmişti. Milli futbolcu sakatlığının ardından sezon başından beri Lille formasıyla şanslar buluyordu.
İşte Yusuf Yazıcı'nın harika golü;

Sparta Prag-Lille maçına dair detaylar;

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında milli futbolcular Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille deplasmanda Sparta Prag’a konuk oldu.

Letna Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Yusuf Yazıcı 45+1’inci dakikada attığı golle takımını öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 47’nci dakikada Dockal skora dengeyi getirdi. Lille, 60’ıncı dakikada Yusuf Yazıcı ve 66’ncı dakikada Ikone’nin golleriyle 3-1 geçti. 75’inci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Yusuf Yazıcı, attığı golle maçın skorunu belirledi: 4-1.

Ev sahibi ekipte Krejci 23'üncü dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
  • Yaptığı hat-trick maçın yıldızı olan Yusuf Yazıcı, 80’inci dakikada yerini Weah’a bıraktı. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Burak Yılmaz 63’üncü dakikada David’in yerine oyuna dahil olurken, diğer milli futbolcu Zeki Çelik ise mücadelede süre almadı.


#Yusuf Yazıcı
#Lille
4 yıl önce