|

Milli Takım'da Lucescu dönemi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun sözleşmesini feshetti. Rumen çalıştırıcı yaptığı açıklamada, "Yeni teknik direktörün önünü açmak için karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık. Türkiye'nin kalbimde daima özel bir yeri olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:46 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 17:04 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Mircea Lucescu.
Mircea Lucescu.

A Milli Takım'daki performansıyla hayal kırıklığına neden olan Rumen teknik adamla yollar ayrıldı. TFF'den yapılan açıklamada, 73 yaşındaki çalıştırıcının sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.



TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile bugün yapmış olduğu toplantının ardından Rumen teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesi konusunda kendisiyle anlaşma sağladı.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Türk futbolu için yapmış olduğu çalışmalar ve A Milli Takım'da geleceğin takımını oluşturmak adına genç futbolcular konusunda gösterdiği hassasiyet için Sayın Mircea Lucescu'ya teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Lucescu: Türkiye'nin kalbimde daima özel bir yeri olacak

Toplantının ardından bir açıklama yapan Rumen teknik adam, şunları söyledi:

  • "Türkiye A Milli Takımı'nın kadrosunu yenilemek ve gençleştirmek hedefiyle çıkmış olduğumuz yolda çalışmalarımızı tamamladığımıza inanıyorum. Geldiğimiz süreçte, yaklaşmakta olan 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde TFF yönetiminin ve yeni teknik direktörün önünü açmak için karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerine görev sürem boyunca bana inandıkları ve destekledikleri, ekibime de çalışmalarımda bana yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Türkiye'nin kalbimde daima özel bir yeri olacak."

Lucescu'nun Milli Takım kariyeri;
  • 8 resmi maç
  • 2 galibiyet
  • 1 beraberlik
  • 5 mağlubiyet


#Mirca Lucescu
#A Milli Takım
#TFF
5 yıl önce