|

Milli Takımımızın maçları seyircisiz oynanacak

A Milli Takımımızın Slovenya ve Avusturya ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçlarının koronavirüs endişesi nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı. Ayrıca UEFA, EURO 2020 planlamasında değişiklik olmadığını, açılışın Roma'da oynanacak İtalya-Türkiye maçıyla yapılacağını duyurdu.

15:57 - 10/03/2020 Salı
Güncelleme: 17:27 - 10/03/2020 Salı
Yeni Şafak
Milli Takımımızın EURO 2020 grubunda İtalya'da yer alıyor.
Milli Takımımızın EURO 2020 grubunda İtalya'da yer alıyor.

Dünya üzerinde etkisini giderek arttıran koronavirüs, futbolu da etkilemeye devam ediyor. Avrupa’da oynanacak olan birçok maça virüs nedeniyle seyirci alınmayacağı açıklanırken, A Milli Futbol Takımı’nın bu ay içinde deplasmanda yapacağı iki hazırlık maçı da seyircisiz oynanacak. Ay-yıldızlıların, 27 Mart’ta Slovenya ve 30 Mart’ta Avusturya ile yapacağı karşılaşmaların koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı.

"EURO 2020'nin açılışında bir değişiklik yok"

UEFA, EURO 2020'nin açılışında bir değişiklik olmadığını duyurdu. UEFA'dan yapılan açıklamada, "EURO 2020 planlamasında değişiklik yok. Açılış 12 Haziran'da Roma'da yapılacak. Virüs tehlikesiyle ilgili tüm yetkililerle görüşmeler sürüyor. Şu anda değişikliğe gerek görülmüyor" denildi.

EURO 2020'nin açılış maçı olan İtalya-Türkiye mücadelesi 12 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.


İspanya'da da 2 hafta seyircisiz oynanacak

Katalonya özerk hükümeti ile Barcelona Kulübü yetkilileri arasında bu sabah yapılan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Nou Camp Stadı'ndaki Barcelona-Napoli maçının seyiricisiz oynanacağı duyuruldu. İspanya Sağlık Bakanlığı, 11 Mart'ta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Sevilla-Roma karşılaşmasına da yine aynı gerekçeyle seyirci alınmaması kararı almıştı. Bu arada La Liga yönetimi de 1. Lig ve 2. Lig karşılaşmalarının iki hafta boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi.

İtalya'da liglere ara verildi

İtalya Olimpiyat Komitesi, 3 Nisan’a kadar tüm spor aktivitelerinin askıya alındığını açıkladı. Müsabakaların durması için İtalya hükümetinin, komitenin tavsiyesi doğrultusunda yeni bir kararname çıkarması bekleniyor. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, spor organizasyonlarının durdurulması kararında son sözü söyleyecek. Yaşanan bu gelişme, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) bir bölümünün İtalya’da oynanacak olmasından dolayı turnuvanın ertelenme olasılığını da gündeme getiriyor. EURO 2020’nin açılış maçı 12 Haziran’da İtalya ile Türkiye arasında Roma’da yapılacak.

#Türkiye
4 yıl önce