|

Milliler coştu bir kere

1. Avrupa Oyunları'nda kadınlar 50 kiloda mücadele eden milli karateci Serap Özçelik ile erkekler 67 kiloda mücadele eden Burak Uygur altın madalya kazandı.

Yeni Şafak
16:58 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:05 - 13/06/2015 Cumartesi
AA

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) kadınlar 50 kiloda mücadele eden milli karateci Serap Özçelik, finalde Avusturyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı. Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini akşam seansı müsabakalarında kadınlarda 50 kiloda tatamiye çıkan Serap Özçelik, yarı finalde karşılaştığı Ukraynalı Kateryna Kryva'yı hakem kararıyla yendi.



Finalde Avusturyalı Bettina Plank ile karşılaşan Özçelik, rakibini 1-0 yenerek "Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk Türk sporcu" oldu. Özçelik, sabah seansında çıktığı grup müsabakalarında Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azeri Nurana Aliyeva'yı 6-0, daha sonra finalde karşılaştığı Plank'ı ise 3-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.



Serap Özçelik, 2011'de İsviçre ve 2012'de İspanya'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı. 27 yaşındaki milli sporcu, 2013'te Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları'nda da podyumun en üst basamağında çıkmıştı.



İkinci altın madalya Uygur'dan

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında akşam seansında tatamiye çıkan Burak Uygur, yarı final maçında Azeri sporcu Niyazi Aliyev'i 4-1, finalde ise Fransız Steven da Costa ile 3-3 biten mücadeleyi hakem kararıyla kazanarak altın madalyaya uzandı. Uygur, sabah seansında ise Macar Yves Martial Tadissi, Hırvat Danil Domdjoni ve Alman Ricardo Giegler'in yer aldığı grubu ikinci tamamlayarak elemelerden yarı finale yükselmişti.



Uygur, bu sene İstanbul'da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalyanın sahibi olmuştu.



#1. Avrupa Oyunları
#burak uygur
#serap özçelik
#altın madalya
9 yıl önce