|

Milliler'i Osmanlı Ordusu'na benzettiler

EURO 2016'daki rakiplerimizden İspanya'nın iki önce gelen gazetesi AS ve Marca'da Ay-Yıldızlılar için ilginç ifadeler kullanıldı.

Yeni Şafak
10:29 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 13/12/2015 Pazar
DHA

Marca Gazetesi "Türkiye'de her şey Arda'nın ayaklarında. 'Sniper Hakan' da Osmanlı ordusunun bir diğer temel taşı. Türkiye'nin tehlikeli bağlantısı Arda ve Hakan arasında. İspanya önce bu ikili arasındaki bağı koparmalı. Türkiye'nin golcüsü Burak Yılmaz. Galatasaray forveti ama ağır ve hantal..." ifadelerini kullandı.



AS gazetesi ise Arda Turan'la Hakan Çalhanoglu dışındaki isimleri fazla kayda değer bulmadı! Yorumcu Aritz Gabilondo'nun yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin EURO 2008'deki nesil kadar iyi olmadığını ancak tutku ve rekabetçi ruhu taşıdığını belirtirken Volkan Babacan'ın kimsenin tartışmadığı iyi bir kaleci olduğunu vurguladı.



Gazetede Mili Takım'ın defans bölgesi için, "Son turnuvaya göre tamamen değişti. Artık o kadar iyi değiller" yorumu yapıldı.



'Burak'ın artık vakti geçti'


Orta sahada Selçuk İnan kilit bir oyuncu olmasına karşın yeterli düzeyde performans sergilemediğini iddia eden AS, "Arda Turan ve Hakan Çalhanoglu futbollarını ortaya koymalılar" diyerek İspanya karşısında şansımıza dikkat çekti.



Forvet hattı için de yorum yapan AS'a göre en zayıf bölgemiz burası: "Burak Yılmaz'ın artık vakti geçti."


#AS
#Marca
#Euro 2016
#Arda Turan
#Hakan Çalhanoğlu
8 yıl önce