|

Milliler’in rakibi Ukrayna

Uluslar B Ligi’ndeki son maçında İsveç’e yenilerek bir alt lige düşen A Milli Futbol Takımımız, bugün özel maçta Ukrayna ile karşılaşacak. Antalya’daki mücadele saat 20.30’da başlayacak

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:20 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
A Milli Futbol Takımı
A Milli Futbol Takımı

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’taki son maçında geçtiğimiz cumartesi İsveç’e yenilerek bir alt lige düşen A Milli Futbol Takımı, özel maçta bugün Ukrayna ile Antalya’da karşılaşacak. Antalya Stadı’nda oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak ve TRT 1’den yayınlanacak. Ukrayna maçı öncesi sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Serdar Aziz, Hakan Çalhanoğlu ve Hasan Ali Kaldırım bugünkü karşılaşmada görev alamayacak. A Milli Takımı, Ukrayna ile bugün Antalya’da yapacağı özel maçla 566. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 297’si resmi, 268’i özel 565 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi. Milliler bu maçlarda 741 gol atarken kalesinde 819 gol gördü.

UKRAYNA İLE 9. RANDEVU

A Milli Takımı, bugün Ukrayna ile 9. kez karşılaşacak. 4’ü özel, 4’ü de resmi olmak üzere geride kalan 8 maçta Türkiye, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar 11 gol atarken, kalesinde ise 9 gol gördü. İki ülke son olarak 2 Eylül 2017’de, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu mücadelesinde karşılaştı. Kharkiv’de oynanan maçı ev sahibi ekip 2-0 kazandı. Milli Takım, teknik direktör Mircea Lucescu ile de bugün 17. maçına çıkacak. Milliler geride kalan 16 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Bu maçlarda 17 gol atan milliler, filelerinde ise 25 gol gördü.

  • İşime devam ediyorum
  • A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, görevi bırakma gibi bir durumu olmadığını söyledi. Lucescu, Ukrayna maçı öncesi dün düzenlediği toplantıda, Romanya basınında kendisi hakkında “Ukrayna maçından sonra oturup konuşup, durumu değerlendireceğiz” yönündeki çıkan haberin ve görevi bırakmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine “Böyle bir şey konuşmadım. Bu tarz fikirleri de böyle dışarıda herkese konuşmam. Geleceğime ben karar veririm. Yararlı olamayacağımı görürsem zaten kimseye bu konuda bir şey yapmama gerek yok. İnanmasam bu şekilde devam etmezdim. Doğal olarak şu anda işime devam ediyorum ve bu işin iyi gideceğine inanıyorum“ diye konuştu.
  • SON 4 MAÇIMIZDA DA İYİ OYNADIK
  • Uluslar B Ligi’nde zor bir grupta olduğumuzu belirten Lucescu, “Çünkü Rusya ve İsveç, Dünya Kupası’nda oynadı. İkisi de 3 yıldır aynı antrenör ve aynı oyuncularla şampiyonaya hazırlanıyordu. Bu seviyeye gelinmesinde haktam yok. Milli takımda daha önce oynayan Tolga Ciğerci, Ozan Tufan, Volkan Şen, Arda Turan ve Burak Yılmaz kendi takımlarında oynamıyor. Çözüm için gençleştirme operasyonuna gittik ama bu diğerlerine kapıyı kapattığımız anlamına gelmiyor. Son 4 maçımızda da iyi oynadık. Şans güçten yana ama bu güç bize gelecek ve biz de o şanslılar grubuna gireceğiz” dedi.
#Ukrayna
#Türkiye
5 yıl önce