|

MİNDER YARA ALDI

Bir anda kendilerini kapıda bulan güreşçiler adına konuşan Hayri Sezgin, "Yöneticiler bu karardan mutlaka dönmeli. Türk güreşi büyük yara alır" dedi

.
00:00 - 16/07/2000 Pazar
Güncelleme: 12:45 - 30/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
MİNDER YARA ALDI
MİNDER YARA ALDI
BÜYÜK YILDIZLAR YETİŞTİREN HALİÇ GÜREŞ KULÜBÜ KAPATILDI

Türk Güreşi'nin temelinde harcı bulunan Haliç Kulübü'nün kapısına kilit vuruldu! 1924 Paris, 1928 Amsterdam, 1936 Berlin ve 1948 Londra Olimpiyatları'na katılan Milli Takımlarımız'ın temelini oluşturan Haliç Güreş Kulübü, artık yok. Gemi Sanayii Genel Müdürü Üstüner Akoğuz, kurumu küçültme gerekçesiyle İş Kanunu'nun 13. maddesine dayanarak 9 güreşçinin işine son verdirdi.

Kulübün spor salonunda bulunan 2 minder, kondisyon aletleri ve halter takımları depoya kaldırıldı. Hocaların işine son verilince, haftada 5 gün Haliç Kulübü minderlerine çıkan 40 genç sporcu da açıkta kalmış oldu. Kapatılan Haliç Kulübü'nde bir anda kapının dışına konan güreşçiler şaşkın durumda.

Böyle bir kararı hiçbir zaman beklemediklerini belirten güreşçilerden Hayri Sezgin, arkadaşları Abdullah, Ersoy, Halit Akgün, Fikret Ersoy, Kamil Kocaağaoğlu, Efraim Kamberoğlu, İsmail Nizamoğlu, Haydar Kabaktaş ve Hüseyin Öztürk'ü temsilen şunları söyledi: "Bizler Türkiye Gemi Sanayii A.Ş.'de kadrolu personel olarak çalışmaktaydık. Kurum küçültülecek gerekçesiyle işimize son verildi. Türkiye Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık bin civarında insan barınıyor. Bin kişi içinde, Milli Takım formasını defalara giymiş, Milli Takım'larda yıllarca antrenörlük yapmış sporcular çok görülmemeli. Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık'ın, Gemi Sanayii'nin bağlı olduğu Özelleştirmeden Sorumlu devlet Bakanı Yüksek Yalova ile görüşerek sorunumuza çare bulmasını istiyoruz. Tarihi Haliç Güreş kulübü, kapanmamalıdır..."


24 yıl önce