|

Minderde tarih yazdık

Fransa'da önceki gün sona eren Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya alan Türkiye, 1962'de 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz aldığı şampiyonadan sonraki en iyi derecesini elde ederek tarih yazdı. Grekoromende üçüncü, serbestte dördüncü, kadınlarda ise beşinci olduk.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:44 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Son 2 yılın Avrupa Şampiyonu Yasemin Adar, Dünya Şampiyonası'nda da kürsünün en üst basamağına çıkarak Türkiye adına kadınlarda tarih yazmaya devam etti.
Son 2 yılın Avrupa Şampiyonu Yasemin Adar, Dünya Şampiyonası'nda da kürsünün en üst basamağına çıkarak Türkiye adına kadınlarda tarih yazmaya devam etti.

Fransa'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası önceki gün sona erdi. Başkent Paris'te 6 gün süren şampiyonanın sonunda minderde tarihi başarı geldi. Organizasyonu 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamlayan Türkiye, dünya şampiyonaları tarihinde 55 yıl önce elde ettiği başarıdan sonraki en iyi derecesine ulaştı. Milliler, 1962 yılında İspanya'nın Toledo kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanmıştı. Paris'te yeni bir tarih yazan Güreş Milli Takımı'nda Rıza Kayaalp, Metehan Başar ve Yasemin Adar, altın madalyaya uzandı. Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül gümüş madalyada kalırken, Soner Demirtaş, Evin Demirhan ve Atakan Yüksel bronz madalya elde etti. Türkiye, takım halinde grekoromen stilde 3. olurken, serbest stilde 4'üncü, kadınlarda ise 5. sırada yer aldı.

KADIN GÜREŞÇİLER ÖNE ÇIKTI

Şampiyonada en büyük çıkışı Kadınlar Güreş A Milli Takımı yaptı. Türkiye tarihinde ilk defa Yasemin Adar ilk altın madalyamızı kazanırken, 48 kiloda güreşen sporcumuz Evin Demirhan bronz madalya elde etti. Böylece kadınlar branşında aynı şampiyonada iki madalya birden kazanarak da tarih yazdı, Öte yandan Kadınlar Güreş A Milli Takımı tarihinde ilk defa beşinci olarak büyük bir çıkış yakalamış oldu.

TAHA AKGÜL HALEN DÜNYANIN EN İYİSİ

Katıldığı her şampiyonada altın kazanarak İstiklal Marşı’mızı okutarak milletimizi gururlandıran Taha Akgül, finale kadar getirdiği maçı son saniyelerde şanssız şekilde verdiği puanlarla şampiyonluğu rakibine kaptırdı ve dünya İkincisi oldu. Taha, şu ana kadar uluslar arası organizasyonlarda bir Olimpiyat Şampiyonluğu, 2 Dünya Şampiyonluğu ve 5 Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor ve şimdiden Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçileri arasında gösteriliyor.


RIZA KAYAALP
KENDİ REKORUNU KENDİ KIRIYOR

Grekoromen 130 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçimiz Rıza Kayaalp yine rekor kırdı. Kariyerinde Olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü, yedi Avrupa şampiyonluğu ve iki dünya şampiyonluğu olan Rıza, Paris’te üçüncü dünya şampiyonluğunu elde ederek kariyerine yeni bir rekor daha eklemiş oldu. Öte yandan, Türkiye adına organizasyonda minder hakemliği yapan Sadettin Yücel, şampiyonanın en başarılı üç hakemi arasında yer alarak ödüllendirildi.

#Rıza Kayaalp
#Taha Akgül
#Evin Demirhan
7 yıl önce