|

Minderde tek teselli Yakup'tan

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bugün mindere çıkan Türk sporcular hayal kırıklığı yarattı. Yalnızca 70 kilo serbestte Yakup Gör bronz madalya mücadelesine hak kazandı.

Aa
00:00 - 4/04/2014 Cuma
Güncelleme: 14:22 - 4/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Minderde tek teselli Yakup'tan
Minderde tek teselli Yakup'tan

Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyona, serbest stil ve kadınlar müsabakalarıyla devam ediyor. Sabah seansında birinci turda Alman Samed Dülger ile mindere çıkan Yakup Gör, rakibini 7-1 yendi. Çeyrek finalde de Rus İsrail Kasumov'u 9-5 yenen milli güreşçi, yarı finalde Azeri Ruslan Dibirgadzhiyev ile karşılaştı.

İlk devreyi 3-0 geride tamamlayan Gör, ikinci devrede toparlanarak 4 puan aldı, ancak müsabakayı 5-4 kaybetti. Yakup Gör, akşam seansında bronz madalya için mücadele edecek.

86 kiloda mücadele eden Fırat Binici de ilk turda Fransız Akhmed Aibuev'i zorlanmadan 8-0 yendi. İkinci maçında ise Azeri sporcu Gamzat Osmanov'a 10-0 mağlup olan Binici, şampiyonaya veda etti.

Buse ve Yasemin repesajda elendi

Kadınlar 63 kiloda mindere çıkan Buse Tosun ise ilk maçında Litvanyalı Indre Bubelyte ile karşılaştı. Tosun, maçı 12-1 teknik üstünlükle kazanıp çeyrek finale yükseldi. Milli güreşçi, çeyrek finalde ise Letonyalı Anastasija Grigorjeva'ya 15-5 teknik üstünlükle yenildi.

Rakibi finale yükselen Tosun, repesaj karşılaşmasında Çek Adela Hanzlickova ile güreşti. Buse Tosun ilk 2 puanı almasına rağmen daha sonra rakibinin 9-4 gerisine düştü ve tuşla şampiyonadan elendi.

Bir diğer kadın milli güreşçi Yasemin Adar da 75 kiloda Belarus Vasillisa Marzaliuk'a 9-4 yenildi. Rakibinin finale çıkması üzerine repesaja kalan bronz madalya mücadelesine çıkma hakkını elde etmek için Macar Zsanett Nemeth ile repesaj maçına çıkan Adar, rakibi karşısında 5-0 geride iken tuş olarak şampiyonadan elendi.

10 yıl önce