|

Minik futbolculardan alkışlık hareket

İstanbul TED Koleji-Kavacıkspor U11 Ligi maçında ev sahibi takım güzel bir fair-play örneği sergiledi.

Yeni Şafak
10:46 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:52 - 7/01/2015 Çarşamba
Diğer

Soğuksuspor Ahmet Aksun Tesisleri Halı Sahasında gerçekleşmekte olan U11 Yaş Grubu Orhan Saka Ligine dahil iki Beykoz temsilcisinin müsabakasında TED İstanbul Koleji Spor Kulübü ile Kavacıkspor karşı karşıya geldi.


Maçın bir anında yükselen top halı saha üztünü kaplayan fileye çarpıp sahaya inince Müsaabaka hakemi kurallar gereği 'Hakem Atışı' ile oyunu başlatmak için topu her iki takımdan birer futbolcunun ününe havalandırıp bıraktı. Bu anda TED İstanbul Koleji Takımından bir oyuncun top yere indiği anda direk rakip kaleye gönderdiği top gol olunca, maça müdahale eden TED İstanbul Koleji Takımı Antrenörü Uğur Sakaloğlu, santradan sonra rakip takıma müdahale etmemlerini söyleyince Kavacıkspor atağı golle sonuçlandı. TED İstanbul Takımının bu jesti maçı izleyenler tarafından alkışlarla karşılık buldu.


Rakipten tebrik

Karşılşmanın ardından yaşanan bu pozisyon ile ilgili TED İstanbul Koleji Takımı oyuncularını ve Antrenörünü tebrik eden Kavacıkspor Antrenörü Murat Yılmaz böylesine centilmence davranışların hele ki U11 Yaş Grubu takımından gelmesinin son derece anlamlı olduğunu söylerken, “Umarım bu tür görüntülere sıklıkla rastlanır diyeceğim ancak altyapı liglerinde bile -Nasıl olursa olsun kazan- mantığının ve şiddetin, özellikle de antrenör ve aileleri tarafından teşvik edilmesinin son derece üzüntü verici olduğunu söylemek isterim. TED İstanbul Koleji Takımı bu yaşta Faır-Play ruhunu hakim kılmış hali  ile bizlerin gönüllerinde de iz braktı, kutluyorum” şeklinde konuştu.

TED İstanbul Takımı'nın antrenörü Uğur Sakaloğlu ise yaptığı açıklamada, “ Maçta yükseklik kazanan top üstteki fileye çarpıp geri gelince, hakem de doğal olarak Hakem Atışı ile oyunu başlattı, ancak yere inen topa oyuncumuz gayri ihtiyari biçimde direk rakip kaleye gönderince bu vuruş gol ile neticelendi. Yani bir fırsatcılık görüntüsü ortaya istenmeden çıkabilirdi. Buna müdahale ederek, Kavacıkspor takımının santradan sonraki atağına karşılık vermeyerek, kalemizde golü gördük. Dolayısı ile kendi bir anlık hatamızı telafi etmiş olduk. Maçtan 7-1’lik skorla galip ayrıldık. Aynı skorla mağlup ayrılsak da attığımız tek golün öncesindeki pozisyon dolayısı ile ortaya çıkan hatayı telafi etmemiz, takımdaki çocuklar açısından belleklerinde yer edinecektir. Bu bizi fazlası ile memnun edecek” diye konuştu.

(Yerel Futbol)

#U11
#Futbol
#Amatör Futbol
#İstanbul TED Koleji
#Kavacıkspor
#Beykoz
9 yıl önce