|

Modaya Kartal da uydu

İzmir ekibine zaferi getiren golleri Umut ve Ricketts attı. Beşiktaş'ın tek sayısını Ömer kaydetti. Böylece Balıkesir'e kaybeden Trabzonspor ve Fethiyespor'a boyun eğen Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş da PTT 1. Lig ekibine elendi

.
00:00 - 6/12/2013 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 6/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Modaya Kartal da uydu
Modaya Kartal da uydu

Ziraat Türkiye Kupası'nda dün büyük bir sürpiz de İzmir'de yaşandı. Önceki gün PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un Trabzonspor'u, Fethiyespor'un da Fenerbahçe'yi elemesinin ardından Bucaspor da dün son sürprize imza attı ve Beşiktaş'ı 4. Turda kupanın dışında bıraktı. İzmir ekibi 41. dakikada Umut'un golüyle 1-0 öne geçti. 63. dakikada oyuna giren Ömer Şişmanoğlu 65. dakikada attığı golle Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 1-1. 58. dakikada oyuna giren Ricketts ise 78. dakikada Beşiktaş savunmasını tek tek geçip ceza sahası çizgisinden harika bir vuruşla topu ağlara göndererek Bucaspor'un galibiyetini perçinleyen golü kaydetti. İzmir ekibinde 29. dakikada Umut ve 85. dakikada ise Taylan'ın bir vuruşunda top direkten döndü. Ligde forma giyme şansı bulamayan oyuncuların ağırlıklı olarak forma giydiği Beşiktaş'ta şans verilen futbolcular kendilerinden beklenileni veremeyerek hayal kırıklığı yaşattı.

Çok büyük hayal kırıklığı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bucaspor yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada oyuncuları eleştirdi. 'İlk 45 dakikayı çöpe attık' diyerek söze başlayan Hırvat çalıştırıcı, 'Çok top kayıpları yaptık. Değikliklerle beraberliği bulduk ama Ricketts'in golüne cevap veremedik. Çok büyük bir hayal kırıklığı. Artık lige döneceğiz' dedi. Bilic, şans verdiği oyuncuların yapmaları gerekenin çok altında bir mücadele ettiklerini ve bunun da sonuca etkisi olduğunu söyledi.

Maç isimle değil sahada kazanılır

Bucaspor Teknik Direktörü Mustafa Bahadır, kupada Beşiktaş'ı eledikleri maçın ardından yaptığı açıklamada 'Maç isimle kazanılmaz, maç sahada kazanılır' dedi. Bahadır, sürprizlerle dolu haftada kendilerinin de sürpriz yaptığını söyledi. Maçın zor geçeceğini bildiklerini kaydeden Bahadır, 'Maçın sonunda sürpriz oldu. Belki kimse beklemiyordu ama turu geçtik. Galibiyeti taraftarımıza ve bizi destekleyenlere armağan ediyoruz. Maçta Beşiktaş'ın beklemediği bir şeyi yaptık ve Atilla'nın yerine süratli oyuncumuz Ricketts'ı oyuna aldık' diye konuştu.

İsmail İzmir'de döndü

Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı, Türkiye'nin 29 Mayıs 2012'de Bulgaristan'la oynadığı özel maçta sakatlandıktan sonra dün ilk kez Bucaspor maçında şans buldu. 1.5 yıl sonra ilk resmi maçına çıkan İsmail, Beşiktaş'ın bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Shaktar Donetsk'le oynanan hazırlık maçlarında mücadele etmişti. Franco da bu sezon A2 maçları dışında ilk defa mücadele etti. Beşiktaş'ta ayrıca sahaya kaptan olarak çıkan Cenk, Muhammed, Kerim Frei ve Holosko da bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldılar.


10 yıl önce