|

Moldova-Türkiye: 0-4

Milli takımımız Andora'nın ardından Moldova'yı da geçmeyi başardı. Moldova önünde adeta şov yapan ay yıldızlılar sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

20:47 - 10/09/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 00:58 - 11/09/2019 الأربعاء
Yeni Şafak
A Milli Takımımız Moldova deplasmanından 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.
A Milli Takımımız Moldova deplasmanından 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda A Milli Futbol Takımı, Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Ay yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 37 ile 79'uncu dakikalarda Cenk Tosun, 57'nci dakikada Deniz Türüç ve 88'inci dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti.

Maçtan dakikalar;

19'uncu dakikada kazandığı topla rakip oyunculardan sıyrılan Cenk Tosun ceza sahasına girip sol ayağıyla vurdu ancak top kalecide kaldı.

GOL!
  • 37'nci dakikada Dorukhan'ın uzun pasında topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden kurtardı ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1.
GOL!
  • 57'nci dakikada ceza sahası ile orta sahanın tam ortasından kazanılan serbest vuruşu kullanan Deniz Türüç, düzgün bir vuruş yaptı ve top direğe çarparak ağlarla buluştu: 0-2.

64. dakikada Dorukhan Toköz, ara pasında topu Cenk Tosun ile buluşturdu. Cenk'in ceza sahası içi sağ çaprazda kaleci Koşelev'i geçtikten sonra dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta çıktı.

GOL!
  • 79'uncu dakikada Zeki'nin sağ kanattan yaptığı ortaya gelişine bir vuruş yapan Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşunda top üst direkten döndü ve topu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.
GOL!
  • 88'inci dakikada sol kanatta kazandığı topla ceza sahasına doğru ilerleyen Yusuf Yazıcı, rakiplerini geçerek ceza sahasının sol çaprazından kalecinin uzak olduğu noktaya klas bir vuruş yaptı ve maçın son golünü kaydetti: 0-4.


Moldova'ya karşı 9. galibiyet

A Milli Futbol Takımı, Moldova'ya karşı 9. galibiyetini elde etti. Ay-yıldızlı ekip, Moldova ile 8'i resmi olmak üzere yaptığı toplam 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 29 kez fileleri havalandıran Türkiye, kalesinde ise 3 gol gördü.

2005'ten sonra deplasmandaki en farklı galibiyet

A Milli Takım, Moldova karşısında 2005'ten bu yana deplasmandaki en farklı galibiyetine imza attı. Milliler, daha önce dış sahada en farklı galibiyetini 2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Kazakistan karşısında 6-0'lık skorla almıştı.

Cenk Tosun'un 15. golü

Karşılaşmanın birinci ve üçüncü golünü kaydeden Cenk Tosun, A Milli Takım'daki gol sayısını 15'e çıkardı. İngiltere Premier Lig takımlarından Everton'da forma giyen 28 yaşındaki oyuncu, ay-yıldızlı formayla çıktığı 40 maçta toplam 15 kez fileleri havalandırdı.

Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı'dan ilk

Milli futbolcular Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı, A Milli Takım'da ilk kez gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe'de forma giyen 25 yaşındaki Deniz, 6. kez giydiği ay-yıldızlı formayla ilk golünü kaydetti. Fransız temsilcisi Lille'de görev yapan 22 yaşındaki Yusuf ise milli takıma 16. maçında ilk kez fileleri havalandırdı.

Abdulkadir Parmak, ilk kez milli formayı giydi

Trabzonspor'da forma giyen Abdulkadir Parmak, Moldova karşısında ilk kez A Milli Takım formasını giydi. Karşılaşmanın 87. dakikasında oyuna dahil olan Abdulkadir Parmak, ilk kez milli formayı giyme sevinci yaşadı.

Goller;





#Moldova
#Türkiye
٪d سنوات قبل