|

Morais İmzayı attı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun yardımcısı Manuel Ferreira de Morais ile sözleşme imzaladı.

Yeni Şafak
13:51 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 6/01/2016 Çarşamba
DHA

Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Portekizli teknik adam Morais ile Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer sözleşme imzaladı. 51 yaşındaki teknik adam kendisini 1.5 yıllığına kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.



Törende konuşan Morais, diğer liglerde görev yapmış olmasına rağmen Antalyaspor'un yeni antrenörü olmayı kabul ettiğini söyledi. Hırsı ve dinamiğiyle Antalyaspor'un hedeflerini gerçekleştirmek için Antalya'ya geldiğini belirten Morais, "Sahip olduğum tecrübeye dayanarak geleceğimiz çok iyi olacak. Şu anda yapılan çalışmalar çok iyi durumda. Bunlara katarak hepimiz çok daha iyi oyacağız. Daha güçlü olacağız" dedi.



'Ligi çok iyi biliyorum'

Süper Ligi görev yaptığı Benfica, Real Madrid, Chelsea, İnter'den tanıdığını anlatan Morais, Türk ligini dışarıdan takip edilen ve hırsıyla tanınan bir lig olduğunu dile getirdi. Morais, Türkiye'de çok iyi tanıdığı Sneijder, Holmen, Queresma gibi oyunculardan dolayı Süper Lig'i çok iyi bildiğini de söyledi.



'Önemli olan takım karakterini belirlemek'

Antalyaspor'da bazı oyuncuları tanıdığını bazılarıyla da yeni tanışacağını vurgulayan Morais, takımı hep birlikte daha iyi yerlere getirmek istediklerini kaydetti. Benimsediği oyun sistemi hakkında da bilgi veren Morais, maçı kazanmak için de çoğu zaman oyunda bir şeyleri değiştirmek gerektiğini ve önemli olan sistemi oyun içinde kullanarak takımın bir karakterini belirlemek olduğunu söyledi.



'Kupada Final'

Kaliteli takım kurarak, oyunu ve rakibi domine edip maç kazanmak istediklerini kaydeden Morais, şöyle konuştu:


"Ligde ilk etapta daha yukarılara çıkmak gerekir. Bu yıl kulübümüz 50'nci yılını kutluyor. Geçen yıl hediyemiz şampiyonlukla birinci lige çıktık. Bu yıl da hediyemiz yeni stadımız. Bu yılda birlik olarak taraftarımıza yeni bir şey hediye etmeyi amaçlıyoruz. Kim bilir belki kupada final oynar başka şeylerde yaparız. Bugün itibaren söyleyebileceğim iyi çalışarak sahada iyi sonuçlar alarak taraftarımızı mutlu edecek futbol oynamak."



'1.5 yıllık imza'

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise 2015-2016 sezonuna dünya yıldızı Eto'o transferiyle başlayıp farklılık yarattıklarını söyledi. Sezonun ilk yarısında hedefledikleri puanı elde edemediklerine değinen Gencer, şunları söyledi:


"İkinci yarı teknik yapılanma ile çığır açmak istedik. Bu doğrultuda yıldız futbolcu transferi değil, yakında tanınan, bazı kulüplerde yalnız, çoğunlukla da Moruinho ile çalışan, şampiyonlar ligi kupası olan Jose ile 1.5 yıllık imza töreni için buradayız. Hayırlı uğurlu olsun. İkinci yarıda beklenen Antalyaspor, yapacağımız transferlerle kaybettiğimiz puanları telafi edecek"



'Eşim kıskanır'

İmza töreninin ardından Gencer, Morais'e Antalyaspor atkısı verdi. Atkıyla fotoğraf çektiren Morais, Gencer'le tokalaşmasının uzun sürmesi üzerine, "Eşim görse bunu kıskanır" diyerek espri yaptı.


#Antalyaspor
#Manuel Ferreira de Morais
#sözleşme
#gültekin gencer
8 yıl önce