|

Moto GP Türkiye Grand Prix'sine doğru

Moto GP yarışlarında geride kalan iki yarışın ardından 45 puanla lider durumda bulunan Fiat Yamaha'nın İtayan pilotu Valentino Rossi, "İstanbul pistini sevmiyorum, çünkü hiç kazanamadım" dedi.

MADRİD (A. A)
00:00 - 17/04/2007 Salı
Güncelleme: 12:44 - 17/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Moto GP Türkiye Grand Prix'sine doğru
Moto GP Türkiye Grand Prix'sine doğru

Rossi, İspanyol basınında yer alan demecinde, Grand Prix'lerde özellikle Türkiye ve Çin pistlerini sevmediğini belirterek, "İstanbul'da hiç kazanmadım.


Ama birkaç çok hızlı virajlarıyla çok iyi, büyük bir pist. Eğer motor iyi iş çıkartırsa, eğlenceli bir yarış olacağını sanıyorum" görüşünü dile getirdi.


İstanbul Park pistindeki geçen yılki yarışta "hatalı bir başlangıç yaptığını ve bunun podyuma çıkmamasına mal olduğunu" hatırlatan İtalyan pilot, "Şu anda lideriz, ama sezon çok uzun. Amacımız her yarışta podyuma çıkmak" değerlendirmesine bulundu.


"KORKUTAN TEK KONU LASTİKLER"

İspanya'nın Jerez kentinde yapılan son yarışta Yamaha olarak motorda yeni şeyler denediklerini kaydeden Rossi, "Umarım, Türkiye'de de ilerlemeler kaydederiz" dedi.


Öte yandan İspanyol basını, İstanbul Park'ta 22 Nisanda yapılacak yarışta Moto GP takımlarını "korkutan tek konunun lastikler" olduğunu belirtti.


Tüm takımların kafasındaki soru işaretinin "lastikler" olduğunu yazan Marca gazetesi, 800 cc'nin İstanbul'da hiç denenmediğine dikkat çekti.


Şampiyonanın iddialı isimlerinden Repsol Honda'nın İspanyol pilotu Dani Pedrosa, "Michelin ile yapacağımız toplantıda ya en riskli ya da en güvenli kararı almak zorundayız" derken, Valentino Rossi, "Mevcut sistemle lastik seçimi en önemli konu olacak. Hava durumunun nasıl olacağını bilmemiz lazım" açıklamasını yaptı.


Moto GP'de Michelin'in direktörü Jean Philippe Weber ise "Lastiğin gelişimi bizim sorumluluğumuz. Takımlar, Türkiye'de bize daha fazla güvenmek zorundalar" dedi.


17 yıl önce