|

Motokrosçular nefes kesti

Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) 18. ayağı, Afyonkarahisar etabı büyük bir katılımın yaşandığı organizasyonla tamamlandı. İki kategoride yapılan yarışlarda, MX2 kategorisini RedBull KTM takımından Pauls Jonass kazanırken, MXGP’yi ise yine aynı takımdan Hollandalı Jeffery Herlings zirvede bitirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:12 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayağı dün yapılan yarışla yapıldı.
​Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayağı dün yapılan yarışla yapıldı.

Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) 18. ayağı dün yapılan yarışla yapıldı. 800 bin metrekarelik alana inşa edilen pistte 36 ülkeden 80 sporcunun katılımı ile organize edilen Dünya Motokros Şampiyonası, dün yapılan MX2 ve MXGP yarışları ile tamamlandı.

Yarış sonrası törende Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (Başkanı Wolfgang Srb, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy dereceye girenlere ödüllerini verdi.

MX2 KATEGORİSİNİ JONASS,
MXGP’Yİ HERLİNGS KAZANDI

MX2 kategorisinde RedBull KTM’den Letonyalı Pauls Jonass birinci, Rockstar Energy Husqvarna’dan Danimarkalı Thomas Kjer Olsen 2., aynı takımdan ABD’li Thomas Covington 3. olurken Türk sporculardan Mustafa Çetin 18., Yasin Karaböce 19., Furkan Valimaki 20., Emircan Şenkalaycı ise 22. oldu. MXGP kategorisinde ise zirveyi RedBullKTM’den Hollandalı sporcu Jeffery Herlings alırken, Team HRC’den Slovenyalı Tim Gajseri ikinciliği, Monster Energy Kawasaki’den Belçikalı Clement Desalle ise üçüncülüğü aldı.

Bu kategoride mücadele eden Türk sporculardan Batuhan Demiryol 18., Galip Alp Baysan 19., Şakir Şenkalaycı 21. oldu. Genel klasman lideri Red Bull KTM’den Jorge Prado Garcia’ya kırmızı plaka verildi. Bu arada yarış sonunda çevre duyarlılığı kapsamında vatandaşlar çöp toplarken, MXGP kategorisinde 1. olan Red Bull KTM’den Hollandalı sporcu Jeffery Herlings, padok alanına fidan dikti.

Organizasyon tam not aldı

AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Türkiye’nin bir şampiyonayı daha alnının akıyla düzenlediğini söyledi. Daha önce tesisi gezdiğini ve hayran kaldığını belirten Sofuoğlu, “Yabancı misafirlerimizin hepsine sordum. Herkesin hem parkurdan hem organizasyondan memnun olması ülkemizin onları bu şekilde misafirlerimizi sıcak karşılaması gerçekten onurlandırdı ve gururlandırdı. Türkiye olarak büyük bir organizasyonu daha alnımızın akıyla yaptığımız için ülkemiz adına gururlandım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#Pauls Jonass
6 yıl önce