|

Motta tarihe geçmek istiyor

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta, yeni sezonda şampiyonluğu hedeflediklerini belirterek, yeni statla beraber tarihe geçmek istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
16:49 - 12/07/2015 Pazar
Güncelleme: 17:00 - 12/07/2015 Pazar
IHA

Motta, siyah-beyazlı takımın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında yaptığı kampta basın toplantısı düzenledi.



Yeni sezon öncesi kendilerinden beklentinin çok yüksek olduğunu kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Oyuncu grubu olarak bizim de kendimizden beklentimiz yüksek. İki senedir buradayım, şampiyonluk yaşamadım. Kendi kendime de soruyorum. Bu sezon şampiyon olup yeni statla beraber tarihe geçmek istiyoruz" diye konuştu.



Vodafone Arena'da oynayacakları ilk sezonda mutlu sona ulaşmak istediklerini vurgulayan Motta, "Mental, fizik, konsantrasyon gibi faktörleri son maça kadar yüzde yüz yerine getirip, en üst sevide tutup başarılı olmak istiyoruz" dedi.



'Şenol hoca mükemmel bir iş çıkarttı'

Siyah-beyazlı futbolcu, yeni sezon hazırlıklarının çok iyi devam ettiğini anlatırken, eski teknik direktörleri Slaven Bilic ile yeni teknik direktörleri Şenol Güneş arasındaki farkın sorulması üzerine şunları söyledi:



"Ben kıyaslamaya hiç girmek istemiyorum. Futbolcu olarak kendimin de kimseyle kıyaslanmasını istemem. İki hocanın da kendilerine göre tarzları var. İkisi de değişik futbol kültüründen geliyor. Bilic Hırvatistan'tan gelmişti. Şenol hoca da Türkiye'de başarılı olmuş bir hoca. Geçen sene Bursaspor'da mükemmel bir iş çıkarttı. Bu sene de bizde aynı şekilde performansını üst seviyede devam ettirecektir."



'Quaresma iyi bir transfer olur'

Beşiktaş'a transferi gündemde olan Ricardo Quaresma'yla aynı takımda oynamak isteyip istemeyeceği sorusuna Motta, "Tabii ki iyi bir transfer olur. Kulüpte daha önce oynamış, kulübü ve Türkiye'yi tanıyor. Çok yetenekli bir oyuncu. Muhakkak ki, yararlı olur" cevabını verdi.



Siyah-beyazlı kulübün transfer listesinde yer aldığına yönelik basında haberleri yer alan Brezilyalı futbolcular Rhodolfo ve Douglas Teixeira'yı tanıyıp tanımadığı sorusu üzerine 27 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:



"Douglas Teixeira çok genç yaşta Brezilya'dan ayrıldığı için çok takip edemedim. Güçlü, hava topu olan bir oyuncu. Fakat elimizde Pedro ve Milosevic gibi iyi oyuncular var. Kendileri de zaten bu yaz milli takımlara davet edildiler. Sivok'un ve Atınç'ın aramızdan ayrılması hava toplarında bizi biraz güçsüz gibi gösteriyor, ama elimizdeki oyuncular da onların boşluğunu dolduracak kapasitede."



'Demba Ba'nın ayrılması benim için sürprizdi'

Motta, Senegalli futbolcu Demba Ba'nın takımdan ayrılmasını değerlendirerek, "4 senelik sözleşmesi olmasına rağmen aramızdan ayrılması benim için büyük bir sürprizdi. Takımda Mustafa Pektemek, Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu gibi forvet oyuncuları var. Maç temposunu yakalarlarsa muhakkak takımla beraber başarılı olacaklardır" ifadelerini kullandı.



Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Dusko Tosic'in yanı sıra İsmail Köybaşı'yla yaşayacağı forma rekabetiyle ilgili bir soru üzerine Motta, "Tosic iyi, büyük oyuncu. İsmail de aynı şekilde iyi oyuncu. İki senedir buradayım. Bir maç devamlılığım var. Herkes oynamak, takıma bir şeyler vermek için burada. Hocamız herkesi değerlendirecektir, herkese eşit davranacaktır. En sonunda bu rekabette kazanan Beşiktaş olacaktır" şeklinde görüş bildirdi.



Motta, geride kalan sezonda şampiyonluğu son haftalarda kaçırmalarında birçok önemli faktörün bulunduğunu dile getirerek, "Her şey biraz eksikti. Futbolda değişik mental, fizik, takım oyunu gibi önemli objeler var. Hepsinden biraz eksikti. Bu sene son 5 haftaya aynı şekilde girebilirsek, bu eksiklikleri tecrübeyle beraber kapatıp bu sene daha başarılı olacağımızı umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.



Süper Lig'de son dönemde gerçekleştirilen transferleri değerlendiren Motta, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Burada kazanan Süper Lig olacaktır. Yabancı hakkının yukarıya çekilmesiyle beraber takımlar, daha fazla kaliteli isimler almaya başladılar. Bu, Türk futbolunun marka değerini yükseltecektir. Kısa zamanda Türk futbolu, Avrupa'da devamlılığı olan, Avrupa kupalarında başarı yakalayan bir lig haline gelecektir."



Ramon Motta, yeni sezonda hücuma yönelik nasıl bir planlaması olduğu sorusu üzerine ise, "Kısa zamandır Şenol hocayla çalışıyoruz, ama gördüğüm kadarıyla hücum futbolunu seven bir tarzı var. Geçen sene goller attım. Bu sene de atmayı umuyorum, ama asıl görevim gol değil. Tabii ki, gollerin yanında asistlerim olursa ben de daha fazla memnun olurum" ifadelerini kullandı.



#ramon motta
#quaresma
#demba ba
#şenol güneş
9 yıl önce
default-profile-img