|

Mucize gerçekleşmedi

İspanya Süper Kupası'nda Athletic Bilbao, 4-0'ın rövanşında Barcelona ile 1-1 berabere kalarak kupayı müzesine götürdü.

Yeni Şafak
08:32 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 05:42 - 18/08/2015 Salı
IHA

İlk maçta 4-0 yenildiği rakibi karşısında Nou Camp'taki maça hızlı başlayan Barcelona 5. dakikada rakip kalede önemli bir pozisyon yakalarken, Pique'nin vuruşunda top direkten döndü. Özellikle Iniesta ve Messi ile hücumda etkili olan Barcelona, buna rağmen Athletic Bilbao'nun sert savunmasını geçmeyi başaramadı. Kontra atak oynayan konuk ekip, 37. dakikada kaleci Bravo ile karşı karşıya kalan Eraso ile net bir pozisyondan yararlanamadı.



Perdeyi Messi açtı

Ataklarını sürdüren Barcelona ise aradığı golü 43. dakikada Messi'nin ayağından buldu. Athletic Bilbao'nun ceza sahasının sağından Rakitic'in ortasında Luis Suarez göğsü ile topu Messi'nin önüne indirdi. Arjantinli futbolcu, topa bekletmeden vurarak Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.



Barça 10 kişi kaldı

İkinci yarıya her iki takım da ilk 45 dakikadaki oyun sistemini koruyarak başladı. 56. dakikada Barcelona'nın defanstaki önemli ismi Pique, bir pozisyondan dolayı yan hakemle girdiği sözlü tartışma sonrası doğrudan kırmızı kart görerek saha dışına atıldı. 10 kişi kaldıktan sonra oyun düzeni bozulan Barcelona, hücuma daha az çıkmaya başladı. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique 67. dakikada Pedro ve Rakitic'i oyundan alarak yerlerine Munir ve Sandro'yu aldı.



Aduriz yine sahnede

74. dakikada uzun bir pastan sonra Barcelona'da defansın hatasını iyi değerlendiren Aduriz, ilk vuruşunda kaleci Bravo'dan dönen topu ikinci vuruşta ağlara göndererek, skoru 1-1'e getirdi. 34 yaşındaki Aduriz, ilk maçta attığı 3 golden sonra Nou Camp'ta oynanan ikinci maçta da Barcelona ağlarını havalandırmış oldu.



Sola'ya kırmızı kart

86. dakikada Kike Sola, Mascherano'ya yaptığı faulden sonra hakemin tartışmalı bir şekilde gösterdiği direkt kırmızı kartla Athletic Bilbao'yu 10 kişi bıraktı. İlerleyen dakikalarda skoru değiştiren bir pozisyon olmazken, karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.



31 yıl sonra şampiyon oldu

İspanya Süper Kupası'nı tarihinde ikinci kez kazanan Athletic Bilbao, daha önce 1984'te hem lig hem de Kral Kupası şampiyonu olmasından dolayı o dönemin kuralları gereği maç oynamadan kupayı kazanmıştı. Athletic Bilbao, yine Barcelona'ya karşı 1983 ve 2009 yıllarında oynadığı İspanya Süper Kupası maçlarında ise kaybetmişti. Barcelona 11 kez ile İspanya Süper Kupası'nı en çok kazanan takım olma ünvanını korurken, Katalan ekibini 9 kez ile Real Madrid izliyor.



Bu arada geçen sezon lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan, 11 Ağustos'ta da UEFA Süper Kupası'nı kaldıran Barcelona, İspanya Süper Kupası'nı Athletic Bilbao'ya kaybedince 2015 yılındaki tüm kupaları kazanma hedefini tutturamadı.



#barcelona
#ispanya süper kupası
#Athletic Bilbao
9 yıl önce