|

Muhammed Ali hastaneye kaldırıldı

ABD'li eski yıldız boksör Muhammed Ali, solunum yolundaki sorun nedeniyle bir kez daha hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak
22:58 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:10 - 2/06/2016 Perşembe
AA

Efsanevi boksörün sözcüsü Bob Gunnell tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ali'nin solunum yolunda yaşanan sorunun ardından önlem amacıyla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.



Açıklamada, 74 yaşındaki Ali'nin kendi ekibinde yer alan doktorlar tarafından tedavi edildiği ve sağlık durumunun stabil olduğu, kısa süre içinde taburcu edilmesinin beklendiği ifade edildi.



Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri olarak gösterilen Muhammed Ali'nin, ailesi tarafından gelen gizlilik isteği nedeniyle kaldığı hastanenin adı ve yaşadığı sağlık sorunu hakkında detaylı bilgi verilmedi.



Ali, son iki yıldır idrar yolu enfeksiyonu ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli gerekçelerle birçok kez hastaneye kaldırılmış ve daha sonra taburcu edilmişti.



Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan ve asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr olan ABD'li boksör, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını aldı.



1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez eline geçiren Muhammed Ali, bu unvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı. Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılan Ali, profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.




#Muhammed Ali
#ABD
8 yıl önce
default-profile-img