|

Muharrem Usta: Takımda işi bırakan oyuncular var

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTVSpor'da Nebil Evren'in sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Usta, takımda bazı oyuncuların işi bıraktığını söyledi.

Yeni Şafak
18:04 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:07 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Muharrem Usta.
Muharrem Usta.

Son günlerde alınan kötü sonuçlardan sonra bordo mavili taraftarlar tarafından da zaman zaman protesto edilen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV Spor'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Muharrem Usta'nın konuşmasından öne çıkanlar:
'Bizim şanssızlığımız...'
  • Bizim mutlaka ateşleyici unsura ihtiyacımız var. Hem çok çalışmalı, hem de bunu fırsat olarak görmeliyiz. Kulübümüzün, taraftarımızın, hepimizin uzun yıllardır bir başarıya ihtiyacı var. Geçen sezon da ilk yarı böyle bir süreç yaşadık ve kalite sorunumuz vardı. İkinci yarı iyiye gittik. Geçen sezon son 4 maça kadar Avrupa'ya gidebilirdik. Demotivasyonla o son bölümde kötü gittik. Bizim şanssızlığımız ligde kalmayı belirleyecek son maçın bize denk gelmesiydi. Elimizden geleni yaptık ama kaybettik.
'Serdar Taşçı'yı alamadık'
  • Transfer planlamamızda 4-5 oyuncu vardı, sadece Serdar Taşçı'yı alamadık. Orada da Spartak Moskova satmak istemedi. Burak, Kucka, Sosa gibi yıldızlarımız vardı. Bongonda olur mu kiralık dedik, onu da kiraladık.
'Takıma ne oldu?'
  • İçinde bulunduğumuzun durumun hiçbir açıklaması yok. İlginç bir durumla karşı karşıyayız. Takıma ne oldu? Bu soruya ne ben tek başıma cevap verebiliyorum, ne de teknik kadro. Alanya maçında 3-0'a kadar son yılların en iyi oyununu oynadık. 45. dakikada tarifi mümkün olmayan bir gol yedik. 2. devrede de maç 4-3'e gitti. Ersun Hoca '50 yılda 1 olur' demişti, gerçekten de öyle. Bir sorun olduğu kesindi. Beşiktaş maçıyla toparlandık ama bu sefer 50 yılda bir değil, asla olmayacak bir şey geldi başımıza." (Akhisar maçı) Akhisar maçı sırasında uçaktaydım. 3-0'ı görünce tableti kapattım. O hafta bizim için çok kötü geçti.
"Bongondo 'Takımda olmayacağım' demiş"
  • Takımın 4 kaptanı Burak, Onur, Olcay, Uğur'la toplantı yaptım. Orada şunu gördüm ki işi bırakan oyuncularımız var. Mesela Bongonda, ben bu takımda olmayacağım demiş işi bırakmış. Başka oyuncular da var bu şekilde. Teknik ekip yazılan çizilen her şeyden etkilendi. Telefona gelen mesajdan bile. Kulüp içinden bile öyle mesajlar geldi ki.
#Muharrem Usta
#Trabzonspor
7 yıl önce