|

Munir El Haddadi milli takımını değiştirmek istiyor

2014 yılında Vicente Del Bosque tarafından İspanya Milli Takımı'na davet edilen Munir El Haddadi 2018 Dünya Kupası'nda Fas Milli Takımı adına forma giymek istediğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:22 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:10 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Munir El Haddadi bu sezon Alaves formasıyla çıktığı 9 maçta 1 gol atarken 2 de asist yaptı.
Munir El Haddadi bu sezon Alaves formasıyla çıktığı 9 maçta 1 gol atarken 2 de asist yaptı.

La Liga ekiplerinden Alaves forması giyen ve Barcelona altyapısında yetişen 22 yaşındaki Munir El Haddadi, milli takım tercihini değiştirmek istediğini söyledi.

2014 yılında İspanya Milli Takımı'ndan davet alan anne-babası Faslı, kendisi İspanya doğumlu genç oyuncu EURO 2016 elemelerinde Makedonya ile oynanan maçta forma giymişti.



"Dünya Kupası'nda Fas forması giymek isterim"

Daha sonra milli takımda fazla şans bulamayan genç futbolcu Onda Cero'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • Fas Futbol Federasyonu beni aradı ve 2018'de milli takımda oynama ihtimalinden bahsetti. Bu fikir beni çok memnun etti. Rusya'da Fas forması giymek isterim.

El Haddadi'nin bu çıkışının ardından FIFA'nın 'Bir futbolcu milli takımla resmi maça çıkması halinde bazı istisna durumlar dışında takım değiştiremez' maddesini akıllara getirdi. Oyuncu daha önce yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

22 yaşındaki yıldız isim Kasım 2015'te de yine benzer şekilde, "İspanya için oynamak benim kararım. Bunun ne anlama geldiğini biliyorum. Küçüklüğümden beri İspanya'da oynuyorum. Bu benim fikrimdi" ifadelerini kullanmıştı.


El Haddadi'nin Fas milli formasını giyebilmesi için FIFA'dan izin talep eden Fas Futbol Federasyonu'nun, gerekirse konuyu CAS'a taşıyabileceği iddia edildi.

#Munir El Haddadi
#Fas
6 yıl önce