|

Murat Yanıklar adaylıktan çekildi

Bursaspor'da süren kongre sürecinde adaylar listelerini Divan Kurulu'na teslim ederken, başkan adayı Murat Yanıklar adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:33 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 12:36 - 5/05/2015 Salı
IHA

Bursaspor'da heyecanla devam eden kongre sürecinde daha önce başkan adaylığı başvurusu yapan Murat Yanıklar, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Özlüce Tesisleri'nde Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya ile görüşen Murat Yanıklar, basın mensuplarına ilettiği bildiride, "Bursaspor Başkanlığı'na adaylığımın zemini ile ilgili bazı tartışmalar söz konusu. Bu konuda arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmeyi sizlere sunmak isterim. Adaylığa başvuru yapmadan önce yol arkadaşım Mustafa Demiralay ile birlikte divan kurulu başkanımızı ziyaret ettim. Kendisine tüzüğü inceleyip ve aynı zamanda kulübümüzün avukatına danışarak bir mahsuru olmadığını iletti. Daha sonra Bursa İl Dernekler Müdürlüğü ile görüşme yaptık. Onlardan da adaylığımla ilgili herhangi bir engel olmadığına dair görüş aldık ve en sonunda adaylık başvurusunda bulunduk. Kulübümüzde aynı incelemeleri yapıp sorun olmadığını teyit etmiştir" dedi.



"Tüm adaylardan görüş aldım"

Bu durumun Bursaspor'da oluşturabileceği olası bir olumsuz durumu göze alamadıklarını belirten Yanıklar, "Mesut Mestan konunun kongre açısından durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Yöneticilik birikimi ve tecrübelerine istinaden yaptığı bu açıklamayla kongreden sonra herhangi bir kongre üyesinin süreçle ilgili dava açabileceğini ve Bursaspor'un bu nedenle zarar görebileceğini kaydetti. Başkan Bölükbaşı, kongre üzerinde böyle bir durumun oluşmamasının çok iyi olacağını ama kararın tamamen bana ait olduğunu söyledi. Cüneyt Özkan da aynı zamanda bir hukukçu olarak konunun bir engel tanımadığını ancak yoruma açık bir konu olduğunu ve bunun Bursaspor üzerinden kaldırılmasının en doğru karar olabileceğini dile getirdi. Timur Noyan ise, bu konuda Bursaspor kongresinin önünde herhangi bir engel kalmamasının en doğru karar olacağını, bu konuda alınacak kararın Bursaspor'un önünü açmak olduğunu belirtti. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Bursaspor'a gelecek en ufak bir zararı kendi ailemize gelmiş gibi görürüz. Bizim egomuz Bursaspor'un önüne geçemez. Bursaspor'da fikirlerimizin ve projelerimizin devamlılığı için çalışmalarımızı arkadaşlarımızla sürdüreceğiz ve bu konuda samimiyetine inandığımız kişilere destek verip, çalışmalarını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

#bursaspor
#başkan adayı
#murat yanıklar
9 yıl önce