|

Muslera'nın yerine Handanovic

Uruguaylı kaleciyi isteyen İnter'den 10 milyon Euro ile Sloven file bekçisini isteyen G.Saray, böylece hem Muslera'nın yüksek ücretinden kurtulacak, hem de Avrupa'nın sayılı bir kalecisini kadrosuna katmış olacak.

Yeni Şafak ve
09:07 - 1/01/2016 Cuma
Güncelleme: 09:44 - 1/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray, İtalyan ekibi İnter'in transfer etmeyi çok istediği kaleci Fernando Muslera'yı ucuza elden çıkarmayı düşünmüyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle UEFA'nın yakın gözetimi altında bulunan sarı-kırmızılı kulüp, Uruguaylı kaleci karşılığında İtalyan ekibinden 10 milyon Euro para ve Sloven file bekçisi Samir Handonovic'i istedi. 15 milyon Euro piyasa değeri bulunan 31 yaşındaki kalecinin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. İtalyan ekibinden yıllık 2 milyon Euro alan Sloven file bekçisi, sarı-kırmızılı kulüpten yılllık 2.5 milyon Euro istedi. G.Saray yönetimi, bu transferden kazançlı çıkmak istiyor. Bu takasla hem para kazacanak olan sarı-kırmızılı kulüp, ayrıca bu sezon 3.3 milyon Euro alan ve gelecek sezon da 3.6 milyon Euro alacak Muslera'nın yüksek ücretinden kurtulmuş olacak.




Fiyat Inter'e pahalı geldi


Sarı-kırmızılı yönetim, İtalyan ekibine ancak bu şartlarda Muslera'yı bırakabileceklerini, yoksa Uruguaylı file bekçisini göndermeyeceklerinin altını çizdi. İnter'in ise Handanovic'in yanında 10 milyon Euro istemelerini çok bulduğu, bu ücrette indirim istedikleri öğrenildi.



Donk'a maç başı ayarı


Galatasaray'da Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarına maç başı ödememe uygulaması yeni transfer Ryan Donk'ta da geçerli olacak. Hollandalı oyuncuya öncelikle yılda 1.5 milyon Euro garanti para ödenecek. Donk'un maç başı parası kazanması için lig ve Avrupa'yı kapsayan ilk 11'de 25 maç sınırını geçmesi gerekiyor. 25 resmi maçı geçtiği takdirde Donk'a 15 bin Euro maç başı ödenmeye başlayacak. Sarı-kırmızılılarda kupa müsabakalarında da maç başı para ödenmesi Sneijder ile Ekim ayında yapılan yeni sözleşmede uygulanmaya başlamıştı.



Kiralık verilenler bir bir dönüyor


G.Sray'ın kiralık verdiği oyuncular bir bir geri dönüyor. Şanlıurfaspor'a kiralanan ve gitmesi için yıllık ücretinin 150 bin TL'lik kısmı kulüp tarafından ödenen Umut Gündoğan, sözleşmesini feshederek takıma geri döndü. Gaziantep Belediyespor'a kiralık verilen Oğuzhan Kayar da sözleşmesi fesh edildiği için geri dönen isimler arasında yer aldı. Sezon başında satın alma opsiyonlu Olimpija Ljubljana'ya yarım senelik kiralananLucas Ontivero için ise henüz opsiyon kullanılmadı. Sözleşmeye göre Slovenya ekibinin 6 Ocak 2016'ya kadar süresi bulunuyor.




Van der Wiel pahalı geldi, sıra Thomas Meunir'de


Ligin ikinci yarısında kadrosunu güçlendirmek için hazırlıklar yapan Galatasaray, sağ bek konusunu çözüme kavuşturmak istiyor. PSG forması giyen Van der Wiel için görüşmelerde bulunan sarı kırmızılılar, yüksek ücret nedeniyle bu transferi askıya aldı. Ajax'tan Ricardo Van Rhijn konusunda da girişimlerde bulunan sarı-kırmızılılar, Thomas Meunier'i de listeye aldı. Bu sezon Brugge ile 23 maçta forma giyen 24 yaşındaki futbolcu istikrarlı grafiği ile dikkat çekiyor.







#Fernando Muslera
#Galatasaray
#uefa
8 yıl önce