|

Mustafa Cengiz: Stadyumumuzun isim sponsoru değişebilir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da sarı kırmızılıların gündemine dair açıklamalarda bulundu. Cengiz, gündemi meşgul eden yabancı kuralı, eleştirilen Mbaye Diagne transferi ve stadyum sponsorluğuyla ilgili mesajlar verdi.

Yeni Şafak
19:38 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, futbol gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, yabancı kuralına dair tavırlarını anlatırken stadyumun isim sponsoruyla ilgili müjde verdi.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar;
-Mbaye Diagne çok büyük bir oyuncu ve özellikle hocamızın istediği bir oyuncu. Teknik heyet ne derse, yapmaya çalışırız. Diagne transferi bizi zorladı ama doğru bir tercih. Biz hale UEFA'da artı durumdayız.

-Diagne'yi alana kadar ne çektiğimizi bir Allah, bir de Abdurrahim Albayrak biliyor. Bir sürü planımız vardı ama tutmadı. Taraftarlar, bana sert söylemde bulunmadılar ama attığım her adımda 'forvet' dediler.


-Diagne üç golü hemen atamadı diye ıslıklamamalıyız. Diagne'yi iki kişi tutuyor ama bu şekilde boşta kalanlar golleri atıyor. Defans transferleriyle gol yeme sayımız düştü. Diagne değerli bir karakter, şahsen tanıştık.

Kulüpler Birliği'ne neden katılınmadı?

  • -Kulüpler Birliği'nin bizimle ilgili açıklaması hoş olmadı. Aynı bildiriyi yayınlayan kulüpler, hakem hataları sonrası açıklama yaptı. Men dakka dukka! Hakemler kasıtlı hata yapmıyor ama düzenli hata yapıyor. O zaman bırakmanız gerek, bunu söyledik.

  • -Galatasaray ne zaman galip gelse, yabancı sınırı konuşuluyor. Bunu sürekli gündeme getiren kişi Milli Takım'ın eski teknik direktörü (Mircea Lucescu). Başarılı olamadı, maya tutmadı. Başarısızlığı yabancı sayısına bağladı.

''Yabancı sınırına tamamen karşıyız''
  • -Yabancı kuralına karşıyım. Sahaya koro çıkartmıyoruz. Zaten milyonlarca insan milli marş söylüyor. Milli marşa en saygılı ülkeyiz. Bu arada bizim aldığımız bilgi, TFF kulüplerden yabancı futbolcular için 2,5 milyon TL alıyor, ama bu parayı kulüplere vermiyor.
  • -Yabancı sınırı varken, Eskişehir'den bir futbolcu aldık, ücretini ödemek için zorlandık. Başka kulüpler de bunu yaşadı. Biz tabii ki kendi oyuncularımızı oynatmak ve parlatmak isteriz. Teşvik parasının altyapıya harcanmasının şart olmasını istiyoruz.
Stadyum konusu

-Stadın üstünün kapanması için bir yıl başka yerde oynamamız gerekiyor. İstanbul'da sadece Olimpiyat Stadı boşta, Orada bir yıl oynamayı düşünemiyorum bile.

-Stadın isim sponsorluğu için uluslararası seviyede ciddi görüşmelerimiz var. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor.



#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#Mbaye Diagne
5 yıl önce