|

Nazım Sangare'den Lucescu'ya mesaj

Antalyaspor forması giyen sağ bek Nazım Sangare, hedefinin Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak olduğunu söyledi. 24 yaşındaki futbolcu ayrıca Süper Lig'de savunmakta en çok zorlandığı ismi de açıkladı.

Yeni Şafak
12:44 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:14 - 3/09/2018 Pazartesi
DHA
Sangare bu sezon ligde oynadıkları 4 maçta da 90 dakika forma giydi.
Sangare bu sezon ligde oynadıkları 4 maçta da 90 dakika forma giydi.

Antalyasporlu Nazım Sangare, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi dergisi Tam Saha'ya açıklamalarda bulundu.

Doğduğu şehir olan Köln'de çok sayıda Türk'ün yaşadığını belirten Sangare, "Annem Türk. Eskişehir'de doğmuş. Babam Gineli. Annem Almanya'da üniversitede okurken, babamla tanışıyor. Babam da üniversiteyi okumak için Almanya'daymış. Sonrasında evlenmeye karar vermişler ve Almanya'da ben dünyaya gelmişim. Çocukluğumun geçtiği Köln'de çok sayıda Türk yaşıyor. Bu nedenle sık sık Türkçe konuşma fırsatım oldu. Yine de Türkçem mükemmel değil. Çünkü biz evde sadece Türkçe konuşan bir aile değildik. Anneannem bana ve ablama baktığı için onunla Türkçe konuşuyorduk. Ama babam Fransızca ve Almanca konuşuyordu. Yani çok fazla dil konuşulan bir evde büyüdüm. Mahalle hayatımı sorarsanız; her gün top oynardım. Adeta sahada yaşadım diyebilirim. Arkadaşlarımla bütün gün futbol oynardım" dedi.

Sangare'nin röportajından bazı bölümler şöyle;

"Örnek aldığım isim Ronaldo"
Futbolda başladığın dönemde kendine hangi oyuncuyu idol olarak seçmiştin?
  • "Brezilyalı Ronaldo, örnek aldığım bir isimdi. 2002 Dünya Kupası finalindeki Brezilya-Almanya maçında attığı iki golle beni kendisine hayran bırakmıştı."
"Süper Lig'in çok kaliteli bir lig olduğunu biliyordum"
Neden Almanya'da devam etmek yerine Türkiye'ye gelmeyi tercih ettin?
  • "Antalyaspor'dan teklif geldi. Antalya'ya geldim ve Antalyaspor'un tesislerini gezdim. Antalya Stadyumu'nu gördüm. Kulübü ve imkanlarını görünce kabul ettim. Gerçekten çok iyi imkanlara sahip bir takıma geldim. Süper Lig'in çok kaliteli bir lig olduğunu biliyordum. Ligi takip de ediyordum. Türk futbolunun benim beklentilerimi karşıladığını da söyleyebilirim. Geçtiğimiz sezon gerçekten de zorlu geçti. Bu zorluk sayesinde daha çok tecrübe sahibi oldum diyebilirim. Zorlu maçlara çıktım ve ligde kalmak için çok büyük bir mücadeleye ortak oldum. Bu da tecrübeme tecrübe kattı."

"Hedefim Türkiye Milli Takımı'nda oynamak"
Milli Takım tercihini Gine ve Almanya'dan yana değil, Türkiye'den yana kullanacağını açıkladın. Karar sürecini en çok etkileyen unsurlar nelerdi?
  • "Hedefim Türkiye Milli Takımı'nda oynamak. Evet, Gine Milli Takımı'ndan da bir teklif geldi. Onlar da beni çok istiyor ve sürekli arıyorlar ama ben ilk önce Türk Milli Takımı'nda oynayabilmek için mücadele ediyorum. En iyisini göstermek istiyorum. Neden özellikle Türkiye derseniz; kendimi Türkiye'ye daha yakın hissediyorum."
"Ben Türk'üm"
Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynadığınız Fenerbahçe maçının ardından yaptığın röportajda Türkçe konuşabildiğin kimsenin aklına gelmemişti ve Türkçe konuşarak tüm izleyicileri şaşkına çevirmiştin. Antalyaspor'a transfer olduktan sonra sezon boyunca takım arkadaşlarınla, kulüp yetkilileriyle ve hakemlerle buna benzer güzel anıların var mı?
  • "Aslında şöyle, ilk kez gören herkes benimle İngilizce konuşuyor ve ben de onlara, "Ben Türküm" cevabını veriyorum. Sonrasında herkes şaşırıyor. Fenerbahçe maçındaki o röportajdan sonra da sosyal medya adreslerimde takipçi sayılarım arttı."
En beğendiği futbolcular
Ligimizde hangi oyuncuları beğeniyorsun?
  • "Bafetimbi Gomis'i çok beğeniyordum. Trezeguet de gerçekten beğendiğim bir isim. Futbol olarak çok değil ama karakter olarak Beşiktaş'ta oynayan Atiba'yı çok seviyorum. Trabzonspor'daki Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün gerçekten iyi ve gelecek vadeden isimler olduğunu düşünüyorum."
Karşısında oynamakta en çok zorlandığın futbolcu kim?
  • "Kasımpaşa'da oynayan Trezeguet diyebilirim."



#Nazım Sangare
#Antalyaspor
6 yıl önce