|

Nazmi gümüşte kaldı

Finale kadar fırtına gibi esip 4 rakibini rahatça mağlup eden Nazmi Avluca, altın madalya mücadelesinde Rus Alexaj Mishin'e 2-0 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

00:00 - 6/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 04:04 - 6/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Nazmi gümüşte kaldı
Nazmi gümüşte kaldı

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Grekoromen Milli Takımı'ndan Nazmi Avluca gümüş madalya kazanırken, Serkan Özden ise repesajdaki ilk müsabakasını kazanmasına karşın, bronz madalya müsabakasında sakatlanıp minderi terk etmek zorunda kaldı ve 5. oldu. 84 kiloda Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca sabah seansında Finlandiyalı Hakala ve İsrailli Nickolaev'i 2-0, çeyrek finalde Polonyalı Poslat'ı tuşla yendi. Yarı finalde de Azeri Gababadze'yi 2-0 yenen Avluca, finale yükseldi. Rus Alexaj Mishin ile finalde karşılaşan Nazmi Avluca, her iki periyotu da 1-0'lık skorla kaybetti ve 2-0 yenilerek, gümüş madalyada kaldı.


SERKAN'IN ŞANSSIZLIĞI

96 kiloda Serkan Özden ise Makedon Radoslavljec, Ukraynalı Rutenko 2-0 yendi. Çeyrek finalde Litvanya'dan Ezeskis'e 2-0 yenilen Özden, ilk repesaj maçında Hietaniemi'yi 2-0 yendi. İsveçli Lidberg ile yaptığı bronz maçında ilk periyotunu 1-0 kaybeden Özden, ikinci periyotun 46. saniyesinde serçe parmağının kırılması nedeniyle minderi terk etmek zorunda kalınca 5. oldu. 120 kilodaki Rıza Kayaalp ise Rus Anunchin'e yenilerek elenmişti. Şampiyonayı bir gümüş ve bir bronz madalyayla kapatan Türkiye, 24 puanla takım sıralamasında 7. sırada yer aldı. Rusya 54 puanla 1., Polonya 31 puanla 2., Ermenistan ve Azerbaycan ise 29'ar puanla üçüncü oldu.


Polonyalı Poslat'ı tuşladı

84 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Nazmi Avluca, çeyrek final mücadelesinde Polonyalı Pavel Poslat'ı çok üstün bir güreşten sonra 1 dakika 44 saniyede tuşla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Nazmi, yarı finalde de Azeri rakibini yenmişti.


15 yıl önce