|

Ndiaye tamam Modeste sırada

Transferde sıcak saatler yaşayan Galatasaray’da İngiltere ekibi Stoke City’den Badou Ndiaye ve Modeste heyecanı yaşanıyor. Senegalli orta saha Ndiaye’yi kiraladığını KAP’a bildiren sarı-kırmızılılar, Fransız golcü Anthony Modeste için de girişimlerine hız kazandırdı.

Umut Yılmaz
04:00 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:12 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Badou Ndiaye ve Modeste heyecanı yaşanıyor.
Badou Ndiaye ve Modeste heyecanı yaşanıyor.

Transfer sezonu bitmeden hareketli saatler yaşayan Galatasaray’da orta saha için ilk sırada yer alan Badou Ndiaye ve forvet hattı için favori durumunda bulunan Anthony Modeste heyecanı yaşanıyor. UEFA’nın finansal fair-play yaptırımı nedeniyle oyuncu satmadan, yenisini alamayan sarı-kırmızılılarda Fransız golcüsü Bafetimi Gomis’i, Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’e satan yönetim, somut adımlarını atmaya başladı. Galatasaray yönetimi ilk olarak, geçen sezonun devre arasında İngiltere’nin Stoke City takımına 16 milyon Euro karşılığında gönderdiği Ndiaye’yi kiralık olarak kadrosuna kattığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. Yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Papa Alioune Ndiaye’nin geçici transferi konusunda kulübü Stoke City Football Club Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır” ifadelerine yer verildi. N’diaye’nin, lisans işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarınki Alanyaspor maçında kadroda yer alması planlanıyor.

MODESTE’YE GEÇİCİ LİSANS FORMÜLÜ

Galatasaray’ın forvet hattı için listesinde yer alan Modeste konusunda da sıcak gelişmeler söz konusu... Çin’in Quanjin Tianjian takımının formasını giyen ve takımdan ayrılmak istediğini FIFA’ya bildirerek şikayette bulunan 30 yaşındaki oyuncunun sarı-kırmızılılarla el sıkıştığı ve bugün Türkiye’de olmasının beklendiği öğrenildi. Galatasaray yönetimi ile son detayları konuşması beklenen oyuncunun, aradaki pürüzlerin giderilmesinin ardından kendisini sarı-kırmızılılara bağlayan sözleşmeye imza atmasının beklendiği belirtildi. Bonservisi elinde bulunan oyuncu, kulübüyle sorunlar yaşasa da daha önce yine Çin’den transfer edilen Didier Drogba’da olduğu gibi geçici lisans formülüyle oynatılacağı ifade edildi.

  • Maicon devre arasına kaldı
  • Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal’in son andaki Maicon girişimi sonuçsuz kaldı. Galatasaray 3 milyon Euro kiralama teklifini kabul etti ancak evrakları yetiştiremeyen Suudi Arabistan ekibi transferi bitiremedi. Maicon’un, sarı-kırmızılı kulüpteki performansını takip edecek olan Al-Hilal’in devre arasında Brezilyalı stoper için tekrar Galatasaray’la masaya oturacağı öğrenildi.
Umut Mereş için pazarlıklar sürüyor

Galatasaray’da teknik ekip Yuto Nagatomo’nun arkasına bir sol bek daha isterken, Boluspor’dan Umut Meraş ismi ön plana çıktı. Sarı-kırmızılı takım Bolu ekibinden 22 yaşındaki futbolcuyu isterken, Boluspor 1 milyon Euro bonservis istedi. Mustafa Cengiz ve yönetim, 1 milyon TL teklif ederken pazarlıklar sürüyor. Umut, Bolu’dan önce Yeşilköy ve Sarıyer’de forma giydi.

#Galatasaray
#Badou Ndiay
6 yıl önce