|

Ne çektin be Fener

Şike iddiaları nedeniyle Avrupa'dan ceza alan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda, Galatasaray'ın iki kez elinden kupa aldığı İngiliz devi Arsenal ile eşleşti. İlk maç, 21 Ağustos'ta Şükrü Saraçoğlu'nda. Emre Belözoğlu, 'Çekebileceğimiz en zor rakibi çektik' dedi.

.
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 01:14 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ne çektin be Fener
Ne çektin be Fener

Avrupa kupalarında Vojvodina'ya elenen Bursaspor dışında yoluna devam eden temsilcilerimizin Play-Off turundaki rakipleri dün çekilen kurayla belli oldu. Şampiyonlar Ligi'ndeki kuraya seri başı olmayarak katılan sarı-lacivertliler, zorun da zorunu çekti ve Arsenal ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk maçı 21 Ağustos Çarşamba Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak; rövanş bir hafta sonra 27 Ağustos Salı Emirates Stadı'nda olacak. F.Bahçe, zorlu kurada rakibini eler, o tarihlerde görülecek CAS davasından da olumlu karar çıkarsa gruplara kalacak.

MAÇLAR İKİ HAFTA SONRA

Avrupa'da yoluna Play-Off turundan başlayacak Beşiktaş ise Norveç ekibi Tromsö ile eşleşti. Kuraya seribaşı olarak giren siyah-beyazlılar, ilk maçını 22 Ağustos'ta deplasmanda; rövanşı ise 1 hafta sonra evinde oynayacak. Derry City ve son olarak önceki gün Dinamo Minsk'i eleyerek iki ön eleme turunun ardından Play-Off'a kalan Trabzonspor da 3 ön eleme oynayan Arnavut ekibi Kukesi'ye rakip oldu. İlk maç 22 Ağustos'ta Hüseyin Avni Aker'de, rövanş yine 1 hafta sonra deplasmanda oynanacak. Turu geçen takım gruplara kalacak; Beşiktaş için CAS kararı da gerekecek.

Arnavutluk'un mutevazi takımı
Değeri sadece 2.5 milyon Euro

Arnavutluk ekibi Kukesi, geçen yılı ligi ikinci sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi vizesi aldı. Bu sezon henüz ligler başlamadığından sezona sadece hazırlık maçları ve UEFA Avrupa Ligi eleme karşılaşmaları ile hazırlandı. 12 takımın yer aldığı Arnavutluk Ligi'nde Kukesi'nin şampiyonluğu yok. En önemli derecesini geçen sezon elde eden Arnavut ekibinin kadrosunda sadece 3 yabancı futbolcu yer alıyor, diğerleri Arnavut.

Play-Off turuna nasıl geldi?

3 ön eleme oynayan Kukesi, ilk olarak Tallinn'i 0-0 ve 1-1'lik, 2. ön elemede Sarajevo'yu 0-0 ve 3-2'lik, 3. ön elemede de M.Donetsk'i 0-1 ve 2-0'lık sonuçlarla eledi.

3 yabancısı var diğerleri Arnavut

KALECİLER: Argent Halili, Ervis Koci

SAVUNMA: Julian Brahja, Roland Peqini, Renato Malota, Rahman Hallaci, Lucas Malacarne, Vilson Lila, G.Ambourouet

ORTA SAHA: Gerhard Progni, Igli Allmuca, Enkeleid Alikaj, Enco Malindi, Gentian Manuka, Erando Karabeci, Besar Musolli, Fjoart Jonuzi

FORVET: Yll Hoxha, Lazar Popovic, Sokol Mziu, Fatjon Bytyci


11 yıl önce