|

Newcastle’ın yeni hoca adayı: BİLİC

İngiliz basını, Premier Lig’in siyah-beyazlı takımı Newcastle’ın Alan Pardew ile yolları ayıracağı, yerine de Bilic’i düşündüğünü yazdı. Bilic’in menajeri Danko Dikic de Schalke’nin Matteo'dan önce Hırvat teknik adama teklif götürdüğünü ancak kabul görmediğini açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:13 - 30/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş ile başarılı bir sezon geçiren teknik direktör Slaven Bilic’in talipleri artıyor. Hırvatistan Milli Takımı’nı çalıştırdıktan sonra kısa bir Lokomotif Moskova macerasının ardından siyah-beyazlı takımın başına geçen Hırvat teknik adam, Beşiktaş’ta yıldızını parlattı. Menajer Alan Pardew ile yollarını ayıracak İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle United’ın yeni teknik direktör adayının Slaven Bilic olduğu iddia edildi. İngiliz basını, birkaç adayın ismini telaffuz ederken, Bilic’in listenin ilk sırasında olduğu kaydedildi. 

LİSTENİN İLK SIRASINDA

4 yıldır Newcastle United'ı çalıştıran Alan Pardew’in sezonun geri kalan bölümünde futbolculuk kariyerinde yıldızının parladığı Crystal Palace'ın başına geçeceği bildirilirken, son 13 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan Palace, menajer Neil Warnock’un görevine son vermişti. Newcastle yönetiminin adayları arasında Bilic dışında Stan Collymor, Hull City'i çalıştıran Steve Bruce, Tim Sherwood ve Frank de Boer yer alıyor. 

Dİ MATTEO’DAN ÖNCE BİLİC’E…

İngiliz basınında bu iddia yer alırken Slaven Bilic’in menajeri Danko Dikic de Sırp basınına tecrübeli teknik adam ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bilic’in Türkiye’de çok popüler hale geldiğini kaydeden Dikic, “Teknik adamlık kariyerinde de üst düzey seviyeye geldi. Talipleri arttı. Schalke, Di Matteo'yu göreve getirmeden önce bize bir teklifte bulundu. Ama Slaven Bilic, 'Schalke büyük bir kulüp ama teklifi kabul edemem' karşılığını verdi. Beşiktaş'ta devam etmek istedi" ifadelerini kullandı. Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat çalıştırıcının bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Bilic’in performansından memnun olan Beşiktaş yönetiminin de Hırvat teknik adamı bırakmaya niyeti yok. 

İdmanda çalışmıyormuş!

Afrika Uluslar Kupası için açıkladığı Senegal Milli Takım kadrosuna Demba Ba’yı dahil etmeyen Alain Giresse’in bahanesi, yıldız golcüyü kızdıracak cinsten. Hocasının kararına tepki gösteren, Giresse’yi ufak sakatlık problemlerini bahane etmekle suçlayan Senegalli golcü, idmanlarda yeterince çalışmamakla suçlandı. Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse’in “Antrenmanlarda çalışmıyor. Takımda çalışmayan ve tembel futbolcu istemiyorum. Bu Demba Ba da olsa, prensibim bu şekilde” ifadeleriyle Demba Ba kararına açıklık getirdiği öğrenildi. 


Bilic için derbinin yeri ayrı

Göreve geldiğinden beri hiçbir derbiyi kazanamayan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic,  Galatasaray maçına özel hazırlanıyor. Dün takım izinli olmasına rağmen tüm yardımcılarıyla birlikte tesislerde rakibi analiz eden Hırvat çalıştırıcı, kaleci antrenörü Jose Sambade'yi bile toplantıya çağırdı ve derbi için analiz yaptı. Beşiktaş’ın başında 5 derbiye çıkan, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Bilic, bu kez şanssızlığını kırmak istiyor.


Derbide sayı şimdilik 21 bin

G.Saray derbisini Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacak Beşiktaş’ta yönetim, bu kritik maçta taraftar rekorunun kırılmasını beklerken şu ana kadar satılan bilet sayısı 10 bin adet oldu. 11 bin kombine kart sahibi taraftarla birlikte derbinin oynanmasına 4 gün kala sayı 21 bin civarında. 118 bin Passolig kart sahibi Beşiktaş taraftarının, derbiye kadar bu sayıyı en az 50 bin yapması bekleniyor.


2014'ün göçebe Kartal'ı

Vodafone Arena'nın inşası nedeniyle iç saha maçlarında başka şehirleri tercih eden Beşiktaş, 5 farklı statta oynamak zorunda kaldı. 

2014'te 45 resmi maça çıkan siyah-beyazlılar, 25 galibiyet, 12 beraberlik alıp, 8 kez mağlup oldu.

Demba Ba, attığı 16 golle siyah-beyazlıların 2014'teki en golcü futbolcusu oldu.

Franco ve Olcay, 2014'teki 45 maçın 43'ünde forma giydi. 

Sivok ise 45 maçın 28'inde sakatlığı nedeniyle oynamadı.
#Beşiktaş
#Slaven Bilic
#Alan Pardew
9 yıl önce