|

Nihat Kahveci için şok iddia

Darko Kovacevic, Nihat Kahveci, Valeri Karpin gibi isimlerin forma giydiği 2000'lerin Real Sociedad'ında, bu futbolcuların ücretlerinde vergi kaçırıldığı öne sürüldü.

Yeni Şafak
10:49 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 11:29 - 5/01/2016 Salı
Diğer

Real Sociedad'ın efsane kadrosuyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Xabi Alonso, Darko Kovacevic, Valeri Karpin ve Mikel Arteta'nın yanı sıra, Türkiye'den Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da forma giydikleri dönemde lacivert-beyazlı ekibin, oyunculara yapılan ödemelerde vergi kaçırıldığı öne sürüldü.



Skorer'in haberine göre; İspanya basını Sociedad'ın, transfer paralarını vergi cenneti olarak bilinen bölgelerdeki şirketler vasıtasıyla değerlendirdiğini ve bunu Bask Milliyetçi Partisi'nin (PNV) onayıyla yaptığını yazdı. Buna göre Sırp Darko Kovacevic, Rus Valeri Karpin, Türk Nihat Kahveci, İspanyol Mikel Arteta gibi isimlerin de aralarında olduğu bir çok oyuncunun ücretinde usülsüzlük yapıldı.



Parti kulübe kıyak geçti

Bu eylemler, Bask Milliyetçi Partisi tarafından, bölgenin futboldaki en önemli temsilcisi olan Real Sociedad'ın finansal yapısına destek olmak adına yapılan imtiyazlar olarak tanımlandı. Takımın yıldızları olarak gösterilen yabancı oyunculardan Kovacevic, Karpin ve Nihat'ın, ciddi miktarlar içeren kazanan kontratları olduğu, ancak kazançlarının çok aşağılarda gösterildiği bildirildi.



La Liga'yı İkinci bitirdiler

Futbolcuların gerçek kazançlarının, deklare edilenin çok üzerinde olduğuna dikkat çekildi. İspanya basını, Real Sociedad'lı futbolcuların kulüple olan kontratlarını ve bu paraların transferine ilişkin belgelerin görsellerini de paylaştı. Sociedad, 2002-2003 sezonunda şampiyonluğu son haftada Real Madrid'e kaptırmış, sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.




#nihat kahveci
#real sociedad
#darko kovacevic
#valeri karpin
#vergi
#ispanya
8 yıl önce