|

Nihat Özdemir ve yönetimi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun hesap ve faaliyetleri ibra edildi. Ayrıca Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu'nun seçimle göreve gelmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

14:55 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 15:31 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Nihat Özdemir genel kurul üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.
Nihat Özdemir genel kurul üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Kulüp başkanlarının sorularına ve eleştirilerinde cevap veren TFF Başkanı Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı;

Yayıncı kuruluş konusu
  • "Bakın arkadaşlar, bizim beIN Sports’la yaptığımız mücadeleyi ben kendi iş hayatımda, 71 yaşındayım, hiçbir işimde bu mücadeleyi bu mesaiyi bir yere ayırdığımı hatırlamıyorum. Çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam. 4 arkadaşla beraber ancak bu noktaya getirebildik. Pandemi dönemi 2 yıldır yaşanıyor, döviz olayları yaşanıyor. Sözleşmemizde herhangi bir ekonomik durumda ekonomik uyarlama yapılır maddesi var. 2 yılda aldığımız para 5 milyar TL + KDV. Sadece yüzde 4'ünü TFF'ye aldık. Bu dönemde bu parayı almamız bile başarıdır."
"Büyük sıkıntı çekiyoruz Ali Koç"

  • "Sayın Ali Koç diyor ki yayıncı kuruluşla ilgili bir sorunumuz var mı? Tabii ki var. Bu ihaleyi ben yapmadım ama Kulüpler Birliği'nden dört temsilci vardı. Büyük sıkıntı çekiyoruz Ali Koç. Bu ihaleyi ben yapmadım. Biz göreve geldiğimizde beIN Sports'un genel müdürlüğüne gittik. Sorunlar, sorunlar, sorunlar. Tek sıkıntımız son yıl sözleşmesini bağlamak."
"Ligler başlayınca ilk taksiti dağıtacağız"

  • "İnşallah ligler başlar başlamaz yüzde 25'lik ilk taksiti alıp kulüplere dağıtacağız. 4 kulüp beni aramıyor. Ama diğer kulüpler için telefonum durmuyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Kendi iş hayatımda bu kadar hiçbir işle uğraşmadım. En büyük yemini ederek söylüyorum. Sizden olur alıp yolumuza devam edeceğiz."
İbra edildi

Nihat Özdemir'in açıklamalarından TFF Yönetimi için ibra oylaması yapıldı. Başkan Özdemir ve yönetim kurulunun 01.06.2020-31.05.2021 dönemi ibra edildi.


Ayrıca Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu'nun seçimle göreve gelmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.


#Nihat Özdemir
#TFF
3 yıl önce