|

NSakala'nın rahatsızlanmasına neden olan hadise belli oldu: Vertigo atağı geçirdi

Beşiktaş'ın Kongolu oyuncusu Fabrice N'Sakala 70. dakikada bir anda yerde kaldı. İlk müdahalesi saha içinde yapılan oyuncu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, Kongolu oyuncunun rahatsızlanmasına sebep olan olayın ne olduğu merak konusu oldu.

00:47 - 22/08/2021 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 22/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Sahada rahatsızlanan N'Sakala ambulansla hastaneye götürülmüştü.
Sahada rahatsızlanan N'Sakala ambulansla hastaneye götürülmüştü.

Süper Lig'de oynanan ikinci hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren mücadelenin 70. dakikasında herkesi korkutan bir hadise yaşandı.

Beşiktaş'ın sol bek oyuncusu Fabrice N'Sakala bir anda kendini yere bıraktı. Ne olduğunu kimsenin anlayamadığı olayda saha kenarında bulunan Necip Uysal'ın oyuncuya müdahalede bulunmasıyla oyun durdu. 31 yaşındaki Kongolu oyuncu sahaya çağrılan sağlık görevlilerinin ilk müdahalesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından bilincinin açık ve solunum yolunda bir problemin olmadığı belirtildi.

N'Sakala'ya ne oldu?

N'Sakala'dan gelen iyi haberlerle birlikte oyuncuya sahanın içinde rahatsızlanmasına neden olan olayın ne olduğu merak konusu oldu. Kalp krizi geçirdiği yönünde ortaya atılan iddialar olsa da 31 yaşındaki Kongolu oyuncunun Vertigo atağı geçirdiği öğrenildi.

Vertigo nedir?
  • Vertigo; sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı bu duruma eşlik edebilir. Vertigo genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak gerçekte her baş dönmesi vertigo değildir. Vertigoda ataklar belli belirsiz olabileceği gibi, kişinin günlük işlerini yapmasına engel olacak kadar şiddetli de olabilir.

Oyuncunu durumu iyi

Beşiktaş Kulübü, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan N'Sakala'nın durumunun iyi olduğunu belirtirken Kongolu oyuncu da paylaşımda bulunarak iyi olduğunu söyledi.

#NSakala
#Beşiktaş
#Gaziantep
#Vertigo
3 yıl önce