|

Nurullah Sağlam'dan şok iddia

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, hakem Hüseyin Göçek'in oyuncusu Ben Yahia'yı maçtan sonra sarı kartı olmamasına rağmen ikinci sarı kartını kullanarak atmasını eleştirdi.

Cihan
00:00 - 17/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 17/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Nurullah Sağlam'dan şok iddia
Nurullah Sağlam'dan şok iddia

Takımın İstanbul'da Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan deneyimli teknik adam, zorlu maçın kendilerini beklediğini bildiklerinin bilincinde mücadele ettiklerini belirterek, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarı öne geçtik ancak üretken olamadık. Genel anlamda kora kor mücdaele oldu. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. İlk yarının uzatma ve maçın uzatma dakikalarında goller yedik. Sahadan mağlubiyetle ayrıldık." dedi.

Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'in maçın bitiminde oyuncusu Ben Yahia'yı kırmızı kartla oyundan atmasıyla ilgili olarak Nurullah Sağlam, "Ben Yahia'nın atılması ile ilgili birşey söylemek istiyorum. Ben Yahia'nın atıldığı anda hakem Hüseyin Göçek, yardımcısına 'sarı kartı var mıydı?' diye sordu; Kulaklarımla duydum. Yardımcısı da 'evet' dedi. Bunun üzerine de Göçek iki sarı karttan kırmızı kart verdi. Halbuki Yahia'nın maç içinde gördüğü bir sarı kart yoktu. Umarım maçın ardından hakem 'ben o anda çift sarı gösterdim' diyerek bu işten sıyrılmaya çalışmaz. Bu konunun takipçisi olacağız. Bizim için en hayırlısı olacak şekilde bu konunun neticelenmesini şimdiden bekliyoruz. Vermiş olduğu kararlar ortada en azından bu konuda adaletli olur." diye konuştu.

Bir gazetecinin "İkinci golden sonra itirazlarınız oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna tecrübeli hoca, "O pozisyonda Ergin topu rakipten kurtardı ve 10 metre gittikten sonra düdük çaldı ve faulü verdi. Çalmasa belki biz gol atabilirdik. Bu kadar süre sonra çalınca rakip faülü kullandı ve golü attı. Aradaki tercih farkı budur. Buna yapabilceğim birşey yok." cevabını verdi.

12 yıl önce