|

Nurullah Sağlam'ın cezası 1 yıl ertelendi

TFF Tahkim Kurulu, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam'ın 1 maçlık cezasını 1 yıl süreyle erteledi.

Aa
00:00 - 23/11/2012 Cuma
Güncelleme: 00:06 - 24/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Nurullah Sağlam'ın cezası 1 yıl ertelendi
Nurullah Sağlam'ın cezası 1 yıl ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Tahkim Kurulu'nun bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Nurullah Sağlam'a verdiği 1 maç men ve 10 bin lira para cezasına yapılan itirazın görüşüldüğü belirtildi.

Kurulun, PFDK tarafından Nurullah Sağlam'a, Bursaspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10 bin lira para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik görmediği, cezanın kaldırılması yönündeki itirazın reddedilerek, cezanın onanmasına oy birliğiyle karar verdiği vurgulandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Buna karşılık, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve FDT'nin 103. maddesi dikkate alınarak, Mersin İdmanyurdu antrenörü Nurullah Sağlam'ın, cezanın (yaptırımın) ertelenmesi yönündeki talebinin; özellikle müsabaka hakeminin raporu ve kurulumuzun yerleşik içtihatları dikkate alınarak kabulü ile PFDK'ca teknik sorumlu Nurullah Sağlam'a müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000 TL para cezasının 1 yıl süreyle ertelenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.''

11 yıl önce