|

Okan Buruk'tan ince ayar

Süper Lig'de takipçileri Fenerbahçe, Başaksehir ve Beşiktaş'ın puan kayıpları yaşadığı haftada aldığı galibiyetle farkı açan Galatasaray, Trabzonspor derbisine odaklandı. Teknik direktör Okan Buruk, yabancı sınırına takılmadan ilk 11'ini belirleyebilmek için ince ayar yapıyor.

Yeni Şafak
08:59 - 4/02/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Okan Buruk
Okan Buruk

Süper Lig'de en yakın rakipleri Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapatan Galatasaray'da keyifler yerinde. Resmi maçlarda üst üste 13 galibiyet alan sarı-kırmızılı takım, ara vermeden Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladı.


Ümraniyespor maçında 2 kez geriye düşen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, derbide benzer bir senaryoyla karşılaşmak istemiyor. Dersine sıkı çalışan tecrübeli çalıştırıcı, derbinin kadrosunu şekillendirmeye çalışıyor. Buruk, dev mücadelede sahaya süreceği ilk 11'de 9 ismi belirledi.


Sınıra göre karar


Buruk, bu önemli mücadelede kaleyi Muslera'ya emanet edecek. Sağ bekte Sacha Boey, stoper bölgesinde ise Nelsson-Abdülkerim ikilisi görev yapacak. Orta sahada Torreia ile Oliveira'yı görevlendirecek olan Buruk, 10 numara pozisyonunda Mertens'le başlayacak. Bu sezon iyi bir kimya yakalayan Kerem'le İcardi de ilk 11'de olacak. Kerem sol kanatta, İcardi ise ileri uçta forma giyecek.


Buruk'un karar veremediği iki bölge ise sol bek ve sağ kanat. Buruk, sol bekte Leo Dubois'le başlarsa yabancı sınırına ulaşacak ve Barış Alper 11'de forma giyecek. Savunmanın solunda Kazımcan görev alırsa eğer Milot Rashica'ya yer açılacak. Tecrübeli çalıştırıcının son idmanlarda Dubois ve Barış Alper'i denediği ve derbiye bu ikiliyle çıkmayı planladığı öğrenildi.






#Galatasaray
#Trabzonspor
#Süper Lig
#Okan Buruk
1 yıl önce