|

Buruk'un gözü yeni rekorda

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, rekorları kırarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor. Sarı-kırmızılılar, pazar günü Trabzonspor'u da yenerse Buruk, 11 galibiyetle bir sezonda üst üste en fazla maç kazanma rekoruna sahip Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ı geride bırakacak.

Umut Yılmaz
10:21 - 3/02/2023 Cuma
Güncelleme: 10:27 - 3/02/2023 Cuma
Yeni Şafak
Okan Buruk Ümraniyespor maçı sonrası taraftarı selamladı.
Okan Buruk Ümraniyespor maçı sonrası taraftarı selamladı.

Galatasaray, Süper Lig'de fırtına gibi esmeye devam ederken; teknik direktör Okan Buruk da peş peşe rekorlar kırıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, sarı-kırmızılı takımın başındaki ilk sezonunda üst üste 14 resmi maç kazanarak Galatasaray resmi müsabakalardaki en uzun süreli galibiyet rekorunu kırdı. Teknik direktör Okan Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekoruna da ortak oldu.


Buruk, pazar günü oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasını da kazanması halinde yeni bir rekor daha kırmış olacak. Daha önce Güneş 1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile, Doğan da 2003-2004 sezonunda yine Trabzonspor ile üst üste 11 karşılaşmadan galip ayrılmıştı.


Adım adım zirveye


Teknik direktör Okan Buruk, kariyer basamaklarını adım adım tırmandı. Galatasaray altyapısından yetiştiği futbolculuk kariyerinde UEFA Kupası, Süper Kupa, 7 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayarak başarılı bir performans çizen 49 yaşındaki çalıştırıcı, teknik direktörlükte de adım adım ilerledi. Akhisarspor'a ilk Türkiye Kupası'nı kazandıran Buruk, Başakşehir'e de ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşattı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 13. sırada bitiren Galatasaray'ın başına geçen başarılı teknik adam, takımını kısa bir sürede zirveye taşıyarak, adım adım şampiyonluğa ilerliyor.






#Okan Buruk
#Galatasaray
#Süper Lig
1 yıl önce